Imádnivaló idényleves - használd ki, hogy most lehet olcsón friss karfiolt kapni!

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei karfiolleves sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy fej karfiol rózsáira szedve
0,5 l tej
1 evőkanál liszt
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaj vagy libazsír
1 nagy marék felaprított metélőhagyma
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 darab fehérrépa
2 darab sárgarépa
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk vajon. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a metélőhagymát, majd felöntjük 0,5 dl vízzel. Miután visszapirult hozzáadjuk a lisztet, lehúzzuk az edényt a lángról, hozzáadjuk az étolajat, és elkeverjük. Ezután visszatoljuk a lángra, és elpirítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, a karikákra vágott répát, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Extra tipp

Pikáns ízű lesz a levesünk, ha 1 evőkanál kristálycukrot, 2 evőkanál ecetet és fél citrom levét is hozzáadunk.
Fokhagymával tűzdelt báránycomb párolt répávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140627-lazar-chef-a-fokhagymaval-tuzdelt-baranycomb-parolt-repavall-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoKímélő, frissítő falatok vasárnapra: fehérpecsenye joghurtos öntettelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140613-lazar-chef-a-feherpecsenye-joghurtos-ontettel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--Pikáns élvezet: narancslében érlelt oldalashttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140619-lazar-chef-a-narancsleben-erlelt-oldalas-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.