bölcsesség szerep Müller Péter sors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon mennyi sorsszerepet kell megélnie ahhoz a nőnek, hogy maximálisan helyt tudjon állni az életben és a választott férfi oldalán? Mert a feladat nem könnyű, és olyan is van, aki bár nem férfinak született, mégsem tud "nőül". A titok megfejtéséhez Müller Péter nyújt segítséget.

Ennyi szerepnek nem könnyű megfelelni. Én még emlékszem arra az időre, amikor egy asszony traktoros volt, sőt, olvasztár, kőműves és kamionsofőr, bagózott, szotyolát köpködött és káromkodott a férfiakkal - este pedig ledobta a bakancsát, megfürdött, kifestette magát, leengedte a haját, megszépült és kívánatos nővé változott. ("Este fess a pesti nő - énekelte a korabeli sláger. - Nappal stoppol, port törül, de este, úgy fél kilenc körül, már dáma megint. Taxinak int. A bárban kacéran flörtöl...")

Az alakváltozások csodáit láttam abban a nőben is, aki nekem az anyám volt és apámnak a felesége. Mosott, főzött ránk, pénzt keresett; a rákospalotai bűzös Bőrkonfekcióban anyagkönyvelő volt és kultúros - este pedig az amatőrszínpadok csillaga, Csehov és Gogol hősnője, Irina, Szonja és Azucena cigányasszony, a Trubadurból.

Én most nem a strapáról, és nem a nők társadalmi helyzetéről akarok beszélni, csupán ennek a lélektani részéről. Egy lélek annál gazdagabb, minél több sorsszerepet tud eljátszani. Egyetlen életben nem lehet benne minden.

A legtöbb inkarnációban csak néhány sorsszerepet vállalunk. Azok közül is csak egyben vagy kettőben vagyunk igazán jók. Rendszerint abban, amit már tudunk és ismerünk. Amit - hogy úgy mondjam - "hoztunk magunkkal." Ezek már kidolgozott, valaha megtanult szerepeink.

Van nő, akinek maga a női szerep is nehéz és problematikus. Láthatóan nem tudja működtetni a nőiségét. Nem tud azonosulni vele. Nem tud hatni - úgy működik a női testében, mint egy új autóban a tanuló vezető. Olyan, mintha ebben az életében lenne először nő. Egy kicsit idegenül éli meg a testét, a lelkét és a férfiakkal való kapcsolatát is.




Thinkstock
Thinkstock

Anyám ezt úgy mondta: - "Nem tudnak nőül." Ő tudott.

Nemcsak nőül, de azon felül még százféle nyelven. Fölsorolni sem tudnám, mert lehetetlen. Barát volt, művész, szerető, író, énekes, melós, forradalmár, papnő, bölcs guru, "lelki szemétláda", ahogy magát nevezte, mert mindenki neki öntötte ki a baját. De otthon érezte magát gazdag úrilányként, fölszerszámozott lovas kocsijának bakján éppúgy, mint a szenespincében, az óvóhelyen és a lövészárokban. Számára nem létezett miniszterelnök és proli, tábornok vagy közlegény, gazdag vagy koldus, német, magyar, orosz, tót, cigány, zsidó, román vagy dúsgazdag amerikai nagybácsi.

Egy pillanat alatt otthon volt mindenhol. És hangot talált mindenkivel. Az ilyenre mondják, hogy bölcs asszony. A bölcsesség titka pedig az, hogy egy élet alatt sok életet élt meg. Ha kellett, sok sorsszerepet tudott nemcsak megérteni, de eljátszani is. Rengeteg inkarnáció tapasztalatait hordozta magában. Ezért is tudott bárkinek tanácsot adni, mert mindenki problémája ismerős volt neki.

Thinkstock
Thinkstock

Az előző cikkemben Otellóról beszéltem. (Érdemes visszakeresni!) Az ő féltékenységét próbáltam megfejteni, de a lényeget csak most tudom kimondani. Otelló tragédiája az, hogy csakis egyetlen szerepet tudott eljátszani. A FÉRFIT.

Egy szuper-jang volt, semmi egyéb. Testben és lélekben nem tudott más lenni, csak egy szerelmesen lüktető nagy fallosz. Ezért is érezzük benne az ősit és az állatit, holott nem az.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!




Az asztrológia nyelvén igazi Mars-szülött. Nem véletlenül lett hadvezér. Sok embert ölt meg, és vélt szerelmi csalódásának problémáját (mert olyan naiv, hogy becsapják) csakis azzal tudja megoldani, hogy gyilkol. Öl. A tragédiáknak gyakran vannak "egysínű" hősei, mert csak az ilyen "egyetlen szenvedélytől" uralt lélek tudja magát eljuttatni a katarzisig.

Thinkstock
Thinkstock

Egyetlen sínen robog előre - nem tud átváltani. Nincs más választása, mert nincs benne több sín. Megállni nem tud, mert, ahogy Othello mondja: "A régi káosz újra visszatér!" Megy, megy, robog előre, előre - a katartikus végkifejletig. Valószínű, hogy ilyenkor tanulja meg a lélek ennek az egyetlen sorsszerepének az igazi titkát, amikor a szenvedélyét a végsőkig "megszenvedi." "A lélek: gyülekezet" - mondta egy nagy írónk.

Minél gazdagabb egy lélek, annál többen laknak benne. Akár ezer életet is tudna élni! Mintha ez lenne az életünk célja! Hogy megtanuljunk mindenné lenni!

Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!





Legalább tíz-tizenöt férfit próbált ki, akik között mindenféle volt, bohém alkoholistától, az öregedő bárzongoristán át, a jólelkű féllábúig, amíg az igazit megtalálta. Hatvanhét éves korában!

Tipp! A nyár legszebb virágmintás ruhadarabjai és kiegészítői! Nézd meg képgalériánkat!



Ami kimaradt a Szeretetkönyvből - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110619-ami-kimaradt-a-szeretetkonyvbol-muller-peter-irasa.htmlEzért kívánja a férfi a nőt - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110606-ezert-kivanja-a-not-a-ferfi-muller-peter-irasa.htmlNőpárti vagyok? - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110523-noparti-vagyok-muller-peter-irasa.htmlHol vagytok nőies nők? - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110509-hol-vagytok-noies-nok-muller-peter-irasa.htmlHol vagytok férfias férfiak? - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110422-hol-vagytok-ferfias-ferfiak-muller-peter-irasa.htmlIlyen a férfi, ha lemegy békába! - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110411-ilyen-a-ferfi-ha-lemegy-bekaba-muller-peter-irasa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.