Heti útravaló Müller Pétertől - 23. rész

élet győzelem játék Müller Péter sors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Ne akarj!... Csak játssz... JÁTSSZ!"



Ne feledd soha: az élet játék.

Nemcsak elkeseredett küzdelem és harc - hanem játék. Játék, hogy születünk, játékból tanulunk állni, járni, és fölállni újra és újra, ha fenékre huppanunk.

Ha jól élsz, játékból leszel szerelmes, játékból házas, és játékból lesznek gyermekeid, s őket is megtanítod arra, hogy bölcsen és vidáman játsszák végig az egész életüket. Kevesen tudják ezt a titkot.

Abban a hiszemben élnek, hogy a föld siralomvölgy, és szorgalmi feladat élni rajta: szenvedés, könny és reménytelenség.

Ez igaz, de csak akkor, ha tudod, hogy a világ ugyanakkor színház is, ahol az ember nemcsak éli, de játssza is a szerepét - lazán, vidáman, gyermeki szívvel.

Ha szerelmes vagy, mondd: most azt játszom, hogy szerelmes vagyok.
Ha elhagynak, mondd: most azt játszom, hogy elhagyott vagyok.
Ha beteg vagy, mondd: most azt játszom, hogy beteg vagyok.

Ne félj játszani! Mély igazság van emögött: akire azt mondod, hogy "én" - az csak egy földi szereped. Voltál már embrió, baba, gyerek, felnőtt, s leszel talán öreg is, és a játék végén itthagyod a jelmezedet, a maszkodat, és mész tovább, új játékok, új szerepek felé.

Soha nem játszottak el egy szép zongoraversenyt görcsös ujjakkal és nagy akarással, és soha nem írtak még szép verset kedvetlen, játéktalan lélekkel. Kell az öröm! Kell a játékos öröm ahhoz, hogy valami szép, szabad és élvezetes legyen.

Ne feledd: az életed is egy Mű, amit csakis játékos lélekkel tudsz megalkotni - derűvel. Előtte megjárhatod a poklokat, "melózhatsz" sokat keservesen, fulladozhatsz is - de a végén bukkanj fel az árból, és nevess az egészen. A Lélek, aki halhatatlan, vidám benned és derűs. Öröm nélkül nem érdemes csinálni semmit.

Ne akarj - csak játssz!

Heti útravaló Müller Pétertől - 22. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120521-heti-utravalo-muller-petertol-22-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 21. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120514-heti-utravalo-muller-petertol-21-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 20. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120507-heti-utravalo-muller-petertol-20-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 19. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120427-heti-utravalo-muller-petertol-19-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 18. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120423-heti-utravalo-muller-petertol-18-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 17. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120416-heti-utravalo-muller-petertol-17-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.