személyiség önismeret a nap cikke sztárszerzők ördög Müller Péter Angyal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.  

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Az angyal tudja az ördög titkait."

A hétköznapi kapcsolatainkban sem látunk élesen. A másikat túl szépnek, vagy túl csúnyának találjuk. Önmagunkkal is így vagyunk. Ne hidd, hogy magadat jól látod. Írd le egyszer, hogy milyen vagy - garantálom, hogy nem olyan vagy. Az igazi önismeret könyörtelenül pontos. Nem ítél, de lát.

Egyszer egy bölcs rabbinak jelentették, hogy a szomszédja, Hirsch, kígyót-békát híresztel róla. - "Szegény Hirsch! Miért nem kérdezi meg tőlem, milyen vagyok? Én sokkal rosszabbakat is tudok magamról mondani." - mondta a rabbi.

Ne félj látni!

Manapság, a sötét egoizmus korában, ha a legrosszabbakat gondolod valakiről, lehet, hogy igaz. Úgy látszik, ez régen is így volt: Jézus megtiltotta, hogy "jónak" nevezzék.

Hamlet királyfi, a világirodalom leggazdagabb lelkű hőse azt mondja magáról: "Egy intésemre több vétek áll készen, mint amennyi gondolatom van, hogy beleférjen, képzeletem, hogy alakítsa, vagy időm, hogy elkövessem benne."

Igen, ott vannak bennünk a vétkek, a kimondhatatlan sötétségek. Manapság az irodalom csakis ezt veszi észre, vagy az ember elveszettségét, lelki szerencsétlenségét. Ne hidd, hogy igaz!

Az angyal is bennünk van, és az ördög is. A kettő között az a különbség, hogy az angyal tudja az ördög titkait. Főleg, ha nem gyengeségből, félelemből vagy naivitásból angyal, de az ördög nem ismeri az angyalt. Nem tudja róla például, hogy végtelenül erős. Erősebb, mint ő. Nem lehet legyőzni.

Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!



Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!



Heti útravaló Müller Pétertől - 69. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130410-muller-peter-heti-utravalo-69-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 68. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130408-muller-peter-heti-utravalo-68-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 67. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130329-muller-peter-heti-utravalo-67-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 66. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130322-muller-peter-heti-utravalo-66-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 65. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130317-muller-peter-heti-utravalo-65-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.