Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

 

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Nagyon nehéz helyzetet csakis titkos tartalékainkkal oldhatunk meg."

Jóval erősebb vagy, mint gondolod. Ezt ne feledd! Honnan tudom? Onnan, hogy ezzel mindenki így van. Én is. Az emberben van egy hétköznap működő gőzkazán - és van egy atomkohó. A kazánt ismerjük, és tudjuk kezelni magunkban.

Alatta azonban hatalmas, isteni erők rejlenek - egy atomkohó. Az akkor kezd működni, ha vész van, ha nagy próbatétel előtt állsz. Ha fel tudod szabadítani magadban ezt a rejtett energiát, a legsúlyosabb betegségből is meggyógyulsz, a legnagyobb sorscsapásból is felállsz. Nem ver le kudarc, csőd, válás, betegség, még halálos családi tragédia sem.

Van egy zsidó mese. A rabbi kocsija megrekedt a sárban. A tanítványa húzza, vonszolja, erei majd' megpattannak. Nyög, vicsorog, végül föladja. - Nem bírom! - lihegi. - Bírod te, csak nem akarod - mondja a rabbi.

Mély igazság van ebben. Mert lehet valamit akargatni, akarni, és lehet AKARNI. Vannak holtpontok az életünkben, amikor padlóra kerülünk. Úgy érzed, hogy nem megy tovább. "Túl nehéz. Nem bírom" - ezek a gondolatok kavarognak a fejedben. Jó szó a "holtpont", mert ilyenkor valami tényleg meghal bennünk: a hit vagy a hitetlenség. Akiben a hit hal meg: föladja. Akiben a hitetlenség: folytatja tovább és megnyeri a csatát.

Kérdezz meg egy nagy sportolót: minden győzelmét úgy aratta, hogy legyőzte a halált. Azt is elmondja, hogy amikor föltámadt a "holt" állapotából, minden könnyebben ment utána. Sőt, akkor élte meg azt a bizonyos "flow-állapotot", a boldogság élményét.

Erősebb vagy, mint gondolod! Ne feledd ezt, ha győzni akarsz az életben!Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!Heti útravaló Müller Pétertől - 81. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130708-muller-peter-heti-utravalo-81-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 80. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130701-muller-peter-heti-utravalo-80-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 79. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130624-muller-peter-heti-utravalo-79-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 78. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130617-mullet-peter-heti-utravalo-78-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 77. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130610-muller-peter-heti-utravalo-77-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 76. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130603-muller-peter-heti-utravalo-76-resz.html