Röhögni fenséges dolog - nevess sokat és megistenülsz!

Forrás: Thinkstock -
röhögés nevetés Isten Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 123. rész.

Ha van valami halhatatlan az emberben, az a röhögés. Onnan jön belőlünk, ahol nincs halál.

Biztos figyelted már magad: ha nevetsz, fölülről nevetsz. Kívül és fölül vagy a drámán. Bármi nyomaszt, letör, vagy boldogtalanná tesz, bármitől rosszul érzed magad, ha sikerült fölemelni a gubancos hétköznapokból a lelkedet, hirtelen kisüt a nap, és felderülsz.

Forrás: Thinkstock

Minden nevetés: felszabadulás. Ilyenkor nem baj a baj. Azon is nevetsz. Zorbász, a görög, aki nevetni tanította barátját, akkor röhögött a legjobban, amikor életük terve összeomlott. "Uram! - kiáltotta a fiúnak röhögve a romok között. - Látott már ilyen gyönyörű összeomlást?!" És ezután következett a híres Zorba-tánc. A szirtaki. Lassan indul, aztán gyorsul, egyre gyorsul, s a végén önfeledt, közös pörgésben végződik.

A nevetés szentebb, mint bármilyen komor szentség. Az emberben lévő legspirituálisabb élmény. Egy magasabb világ élménye. Felhők feletti napfény élménye. Gyerekek a Napot mindig röhögve ábrázolják. A görög színházakban, ha a tragédiák befejeződtek, utána komédiát játszottak.

A szabad emberek anyanyelve a nevetés. Figyeld meg, ha valamin nevetni tudsz: szabaddá válsz. És erősebbé. És ez kölcsönös: ha érzed az erődet, derűsebb is leszel. A legszebb feladat az embereket megnevettetni. Ennél csak egy szebb van: ha magadon tudsz szívből és őszintén nevetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.