Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 190. rész.

Amikor nincs közöttünk semmi idegenség, semmi akadály, hamisság, amikor nincs szükség semmi ravaszkodásra, mert szív a szívhez szól… ez a legtisztább szerelem.

Forrás: Thinkstock

Vigyázz, becsapós gondolat! Ilyen ugyanis nincs! Vagy ha van, csak pár percre vagy egyetlen másodpercre… Vagy soha sincs, de szeretnék, hogy így legyen! Valójában a szerelem szüntelen harc, amelyben fel-felvillan ugyan ez a „legtisztább” élmény, de aztán újra elvész, és megint van, és megint nincs!

A szerelemnél hatalmasabb küzdelem nem létezik, éppen azért, mert a lehetetlent akarja: össze akarja hozni, egymásba akarja ölelni azt, ami mindig szétesik.

Ölellek, olyan szorosan, amennyire csak bírlak, szeretlek, amennyire csak tudlak, és te is szeretsz, egész testedből, teljes lelkedből, a legtisztábban – és mégis vágyódunk egymásra, mintha messze lennénk, és sohasem tudunk egymással jóllakni… Az a felkavaró ebben az élményben, hogy nincs „beteljesülés”… Halandók vagyunk, az a baj! És ez egy halhatatlan érzés. És ezért mindig azt érezzük, hogy elveszthető.

Ez benne a semmihez sem fogható gyönyörűség.