Müller Péter: "Ahol már nem szeretnek téged, onnan tényleg tovább kell menni"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter szeretet szerelem elengedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 193. rész.

Ez a gondolat addig működik, míg tényleg van valami működő szeretet-szál, ami a másikkal összeköt.

Ha ez elszakad – nincs tovább.

Forrás: Thinkstock

Akkor már minden hibája, zűrje, kellemetlen természete és rossz szokása nem csak megbocsáthatatlanná válik, de elviselhetetlenné is. Mint olaj nélkül a motor, csikorogni kezd az egész és összetörik.

Ahol már nem szeretnek téged, vagy te nem tudsz szeretni, onnan tényleg tovább kell menni, mert a kapcsolat nem működik tovább.

De ha csak egyetlen élő szeretet-szál él még, képes a legnehezebb emberi természetet is elviselhetővé tenni. Nehéz vele élni – de ha szereted még, akkor látsz benne Valakit, akiért a sok bosszúságot és hibát és fájdalmat, amit okoz neked, érdemes elviselni. Nem könnyű, sőt, sokszor nagyon nehéz – de érdemes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.