Müller Péter: "Ezért verjük és alázzuk meg a nőket"

2015.10.05. 20:01

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 199. rész. 

Azért azt ne feledd, hogy a legerősebb, leghatalmasabb, legyőzhetetlen és isteni férfit is egy anya szülte, aki erősebb, mint ő.

Ezért viselkedünk gyakran durván a nőkkel. Ezért nézzük le őket, ezért hatalmaskodunk felettük, ezért verjük, s alázzuk meg a nőket, ezért nem adnunk nekik méltó állást és fizetést és megbecsülést, mert lelkünk mélyén tudjuk, hogy sokkal erősebbek, mint mi. Nehéz elviselni, hogy van egy legyőzhetetlen riválisunk. Ahhoz már érett lélek kell, mély önismeret és alázat, hogy ezt tudatosan is felismerjük, s felnézzünk rájuk.

Forrás: Thinkstock

A lenézést ilyenkor fölváltja a fölnézés. Ez a nőtisztelet lényege. Ez a Mária-mítosz lelki alapja. Hogy még az Isten fiát is egy anya hozta létre, magából, magában.

Ha mi, férfiak bármilyen bajban vagyunk, magányosak, elhagyottak, betegek, öregek vagyunk, és félünk… csakis az anyuka segít. Nemcsak azért, mert jó, hanem főleg azért, mert erős.

Nem hallottam még kórházban olyan beteg férfit, aki öntudatlanul ne az anyját hívta volna a bajában.

Müller Pétertiszteletbölcsességnők