Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 201. rész. 

Minden félelmed akkor szűnik meg, ha megismered azt, amitől féltél. Akkor rájössz, mint aki felébred, hogy rosszat álmodtál csupán. 

Ez egy nagyon igaz, végső tapasztalás. Akkor fedeztem fel, amikor átestem egy halálélményen, és rájöttem, hogy nincs halál. Azért féltem a haláltól, mert nem ismertem még ezt a csodálatos élményt. Fénybe léptem, nem sötétbe – amitől odáig rettegtem. 

„Ha ez a halál – gondoltam -, kár volt félni! Kár volt elrontani az életemet ostoba félelemmel.” 

Forrás: Thinkstock

Attól félünk, amit nem ismerünk igazán. Ha már benne vagy, még ha rossz is, tudod, hogy előbb-utóbb túl leszel rajta, és nem lesz semmi baj. A sötét alagút végén ott a Nap! Világosban nem félünk, csak sötétben. És abban a pillanatban, amikor fénybe érsz, eloszlik a sötétség és a félelem. És marad a fény. És a csoda. 

Ilyen értelemben a félelem kitűnő útjelző: a megismerés útját mutatja. Ennek az útnak a végén ott van a valódi boldogság és a valódi szeretet, amit nem lehet elveszíteni, soha. A félelmedet nem legyőzni kell, hanem megérteni. Abban a pillanatban megszűnik! Ha félsz vagy szorongsz, mondd magadnak: meg akarom ismerni azt, amitől félek, föl akarok ébredni belőle, mert rossz álomban járok!