Müller Péter: "Minden tévút jó valamire"

Forrás: Dreamstime -
bölcsesség tévedés véletlen Müller Péter sors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 246. rész.
Forrás: Dreamstime

Erre később jön rá az ember. Hogy mi mire volt jó. Gyakran nem arra, amire gondoltunk. De nem baj! A zsákutca is jó volt valamire. A kanyar is. Az úttévesztés és az elveszés is. A „nem kellett volna” értelmetlen gondolat.

Valamiért mégis volt, és nem véletlenül volt.

Nem lehet az emlékeink között mazsolázni, mert a tévedéseink is mi voltunk! A hibázók is mi voltunk! Sok fölösleges kaland és kudarc kell ahhoz, hogy a szimatunk finomodjon, és az emberismeretünk gazdagodjon. Halkan mondom, hogy senki se hallja: a „bűnbeesés” is jó volt valamire. Ha Éva nem eszik az almából, nincsenek gyerekek, nincs emberiség, nincs történelem... őseink, ketten, halálra unták volna magukat a Paradicsomban.

Minden tévút jó valamire.

Minden botlás és tévedés gazdagít, ha jól élsz, és igazán. Próbálj akár csak egyetlen szálat kihúzni a múltad szövetéből – összeomlik az egész!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.