Müller Péter: „Szeretetből még pofont is lehet adni”

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség Müller Péter szeretet nevelés gyűlölet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 374. rész.
„Szeretetből még pofont is lehet adni” Forrás: Shutterstock

Nem lehet az, mert amiben nincs szeretet, az eleve nem igaz. Ez főleg a gyereknevelésnél fontos. Aki igazán lát, az szeretettel lát, és annak a szava sohasem durva és sértő és megalázó és kegyetlen – hanem tapintatos. Bölcs és megértő. Az igazi sebész nem kíméletlen. És az igazi társam se lehet kíméletlen hozzám, mert ha az, akkor már nem szeret, s nem is az igazi társam. Az igazi krisztusi parancs nem a szeretet, hanem a „szeresd az ellenségedet is”.

Szeretetből még pofont is lehet adni. Indulatból és gyűlöletből semmit. Csak indulatot és gyűlöletet. Néha egy életre szólót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.