Müller Péter: A jó és a rossz dolgokért is csak magunkat okolhatjuk

Forrás: Shutterstock -
önismeret házasság Müller Péter életút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 407. rész.
"Sorsod életfilmjének nemcsak szereplője, hanem szerzője is vagy" Forrás: Shutterstock

Ezt a felismerést úgy hívják, hogy önismeret. Általában ez hiányzik belőlünk, ezért nem tudjuk megváltoztatni az életünket. Életmesénk szerzője, vagyis a „varázslója" ugyanis tudattalanul működik. Ezért azt hisszük, hogy mások, vagy a körülményeink tehetetlen áldozatai vagyunk. Miattuk történik minden így, miattuk lettünk ilyenek. Egy pszichoterápia vagy akár egy baráti jó tanács csak akkor hatásos, ha erre a nagy titokra sikerül ráébreszteni valakit: Te csinálod! Egyébként én is így működök, és ha valaki megpróbál erre rádöbbenteni, arra megharagszom, vagy jobb esetben meg se hallgatom. Egy párkapcsolat ennek a helyzetnek a legnagyobb próbatétele, mert ahogy Hamvas Béla mondja:

„Feleségével az ember igazságviszonyba kerül."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.