műsorvezető sztárszerzők barátnő Ördög Nóra sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bárhol találkozhattál vele, mégis elsőre tudtad: igen, ő az! A legjobb barátoddal együtt kacagsz, neki sírod el a bánatodat, és melletted áll akkor is, ha mások valami miatt elfordulnak tőled. Hogy miért becsüld meg őt? Ördög Nóra most elárulja neked heti jegyzetében.

Az életre szóló barátságok valahol ugyanott köttetnek, ahol a karmikus, örök szerelmek. A legjobb baráttal is az a helyzet, hogy valaki egy életen át keresi az igazit, és van, aki egyszerűen csak belebotlik, és attól kezdve minden olyan természetesen és ösztönösen alakul.

Forrás: Ördög Nóra
Forrás: Ördög Nóra

Az óvoda, iskola, közös munkahely, hobbi, szomszédság, rokonság egymás mellé sodorja a tökéletes párosításokat, és ha ez megtörtént, a kémia intézkedik a többiről. Gyorsan hozzáteszem, hogy a legjobb barát nem összetévesztendő a "szimpla" baráttal, és itt a "szimpla" szó tényleg nagyon idézőjeles, mert minden barátra óriási szükség van, és egyáltalán nem szeretném lebecsülni a szerepüket életünk bizonyos szakaszaiban.

De tény, hogy ők csak addig vannak mellettünk, amíg megvannak a közös pontok. Ha kipotyog a fuga a mozaikdarabok közül, akkor szétesik a megbonthatatlannak hitt egység, de a legjobb baráttal mindig együtt leszünk, mint két kicsi Lego. (Köszi, Fluor!)

Én már általános iskola ötödik osztályában megtaláltam az én kicsi "Lego-páromat". Akárhogy próbálom visszaidézni azt, hogy Erikával hogyan kezdődött a legjobb barátságunk, csak arra emlékszem, hogy teljesen magától értetődő volt az első pillanattól kezdve, hogy ez így lesz. Nem rémlik semmilyen különleges közös kaland, ami összehozott volna minket. Nem utaztunk együtt a buszon reggelente, sőt, még csak nem is ültünk egymás mellett az első félévben, másodiktól viszont igen - egészen érettségiig. Egyszerűen csak tudtuk mindketten, hogy mi mostantól legjobb barátnők vagyunk, és kész - tényleg azok is lettünk.

Forrás: Ördög Nóra
Forrás: Ördög Nóra

Az élet számtalan helyzetet produkált, ami elsodorhatott volna bennünket egymás mellől, de nem tette. Több mint 20 éve vagyunk egymás mellett jóban-rosszban, és ezért a biztonságért nem tudok elég hálás lenni. Mindig is éreztem, hogy a mi barátságunk különleges, de valójában csak felnőtt fejjel fogtam fel, hogy ami nekünk van, az nem magától értetődően adatik meg mindenkinek.

Pedig vannak dolgok, amiket sem a szüleinkkel, sem a párunkkal, sem a kollégáinkkal nem tudunk igazán őszintén, tabuk nélkül megbeszélni, csak vele: a legjobb barátunkkal. Ezért is adódott a gondolat, amikor gyerekkori álmainkat megvalósítva mindenáron szerettünk volna belefogni valami közös dologba, hogy ezt az érzést - a barátnőségünket - próbáljuk meg megosztani másokkal is! Úgy érzem, sikerült: csajos angyali hadseregünk egy olyan közösséggé nőtte ki magát, ahová jó tartozni, és ahol ki tudott alakulni egy olyan őszinte, közvetlen légkör, ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni bármiről.

Valami ilyesmi mozgat akkor is, amikor ezeket a jegyzeteket írogatom. Rengeteget töröm a fejem azon, hogy valami olyasmiről szóljanak a bejegyzések, ami személyes, ami foglalkoztat, de ami mások számára is érdekes lehet, vagyis amit a barátaimnak is elmesélnék. Borzasztóan élvezem a sok visszajelzést, kommentet, saját történetet, amit viszonzásul ti is elküldtök nekem. Ettől lesz az egész számomra valóban olyan, mint egy beszélgetés.

Forrás: Ördög Nóra
Forrás: Ördög Nóra

Szóval köszönöm, hogy csacsogtok velem csütörtökönként, és nyugodtan bombázzatok e-mailekkel, üzenetekkel a hét többi napján is, hogy valóban olyan dolgokról írhassak, ami érdekel titeket! Elég egy szó, egy kérdés, egy élethelyzet, de lehet saját történet is, egy észrevétel, bármi, amivel kapcsolatban kíváncsiak lennétek mások véleményére is. Mondjuk az enyémre.

Tudom, hogy az ilyen online "barátságok" nem tudják pótolni a valódi legjobb barátokat, és ha ti is azok közé a szerencsések közé tartoztok, akik már megtalálták az "igazit", nagyon vigyázzatok rájuk! Ápolgassátok, gondozzátok szorgosan ezeket a kapcsolatokat, mert kevés ennél értékesebb dolog van a világon! Jó barátnőként szólhattok nekik is, hogy itt viszont egy jó kis netes közösség van kialakulóban, le ne maradjanak!

Személyes, angyali történeteidet és témajavaslataidat oszd meg Nórival az angyal@angelsarmy.hu e-mail címen!



Ti mit gondoltok? Itt ti is elmondhatjátok a véleményeteket!


Ha kíváncsi vagy Ördög Nóra új könyvére, itt minden részletet megtudhatsz róla.



Ördög Nóra: "Tükörtojást szeretnék kérni"http://www.life.hu/sztarszerzok/20130123-ordog-nora-tukortojast-szeretnek-kerni.htmlÖrdög Nóra: Pityu, a másik pasihttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130116-ordog-nora-pityu-a-masik-pasi.htmlÖrdög Nóra: Nyűg, de mégis szeretjükhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130109-ordog-nora-nyug-de-megis-szeretjuk.htmlÖrdög Nóra: "Mennyire szeretnék jól énekelni"http://www.life.hu/sztarszerzok/20121212-ordog-nora-mennyire-szeretnek-jol-enekelni.htmlÖrdög Nóra: A nagy mobil-parahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20121128-sztar-mobiltelefon-ordog-nora-a-nagy-mobilpara.htmlÖrdög Nóra: Ítélünk és megítéltetünkhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20121114-ordog-nora-itelunk-es-megiteltetunk.htmlÖrdög Nóra: "Nem tudok ellene tenni"http://www.life.hu/sztarszerzok/20121107-ordog-nora-nem-tudok-ellene-tenni.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.