a nap cikke reggel műsorvezető sztárszerzők Ördög Nóra sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óracsörgés, ujjak a szundigombon, talpalás a fürdőbe, kávé álmosan. Gyereket zsupsz, be az iskolába, óvodába, túlélőtúra a körúti dugóban, igen, rég a munkahelyen kellene lenned. Érezted már úgy, hogy vannak olyan reggelek, amelyek komolyan próbára tesznek?  Ha igen, akkor Ördög Nóra heti jegyzete neked szól, aki most elárulja, hogy ő mit tesz azért, hogy a nehézségek ellenére mégis jól induljon a nap.

A múlt heti téma kapcsán "áttörtünk" egy falat: még férfiaktól is kaptam leveleket! Nagyon köszönöm! A hozzászólások nagy része megerősítette a jegyzet konklúzióját: az anyagiak sajnos gyakran okoznak feszültséget, gondokat, de ahol igazi érzelmek vannak, ott a pénz nem lehet válóok.

Ma viszont könnyedebb témát boncolgatunk: azok a fránya reggelek... Ha választanom kellene a napszakok közül, biztosan nem ezt jelölném meg a legfontosabbnak, pedig valójában ekkor dől el minden. Ti hogyan pörgetitek fel magatokat egy teendőkkel telezsúfolt napra?

Forrás: Ördög Nóra
Forrás: Ördög Nóra

Nem véletlenül kérdezem. Pár héttel ezelőtt arról "beszélgettünk", hogy mennyi szerepben kell helytállni 24 órán keresztül folyamatosan. A siker nagyrészt attól függ, hogy mennyire vagyunk összeszedettek, az összeszedettség pedig azon múlik, hogy hogyan indul a reggel - legalábbis szerintem.

Biztosan te is érezted már, milyen az, amikor minden olyan flottul megy: csörög az óra, és te nem vánszorogva kelsz ki az ágyból, hanem kellemesen frissen. Pontosan és határozottan nyúlsz a dolgok után a fürdőszobában, egy tizedmásodpercnyi hezitálás sincs a mozdulataidban. Szinte elsőre megtalálod a napi feladataidhoz tökéletesen passzoló ruhát, belenézel a tükörbe, és egy jó nő néz vissza rád. Magyarul egyben vagy. A gyerekek is mintha átvennék a lendületedet, kivételesen nem csigalassan készülődnek, és nagyon úgy tűnik, hogy a lakást is sikerül időben elhagyni ahhoz, hogy ne az utolsó pillanatban lépjetek be az oviba, iskolába. Egyszerűen szárnyalsz! Kicsi a forgalom, extra bónuszként elindul a kedvenc számod a rádióban, és ma még a zöldhullám is veled van, segít a repülésben, hogy jusson időd egy nyugodt kávéra a kolléganőkkel, mielőtt beindul a nagyüzem a munkahelyeden.

Most őszintén! A fentiekben havonta hányszor van részed? Mert van sajnos egy másik is lehetőség is, ami talán ismerősebb lesz: negyedszerre nyomod le a szundit a telefonon, miközben félálomban azon gondolkozol, hogy csütörtök van-e, vagy vasárnap? De nem, csütörtök van, szóval nincs mese, muszáj kikászálódnod az ágyból, ami persze most még a szokásosnál is jóval puhább és melegebb.

Nagy kínok közepette elvacogsz a fürdőszobáig, ahol komoly koordinációs problémákkal küszködve ugyan, de végül sikerül elkészülni. Késésben vagy, ébreszteni kellene a gyerekeket, akik a fülük botját sem mozdítják a sokadik határozott felszólításodra sem. A ruhásszekrény előtt állva már tapintható a feszültség a levegőben, ahogy egymás után kerülnek elő a rosszabbnál rosszabb kombinációk. Ma valahogy ez sem megy, nem áll össze a kép. (És persze nincs egy göncöm sem!)

A reggelire szánt idő ugrott, kapkodás a köbön, ráadásul a késésért járó rosszalló tekinteteket is kénytelen vagy elkönyvelni először a nagyobbik gyerekedtől - aki kivételesen nem akart lemaradni a törióra első 5 percéről -, majd a gondozónénitől, aki százszor megmondta, hogy érj be a kisebbikkel az oviba még reggeliztetés előtt.

Jó eséllyel a főnököd is beáll majd a sorba, mert ma ott is dugó van, ahol sohasem szokott. Mennyi negatív energia, és még el sem kezdődött a nap! Innentől kezdve minden erőd arra megy el, hogy ezt valahogy kompenzáld magadban. Csoda, hogy nem tudsz összeszedetten helytállni minden fronton?

Konklúzió: egyszerűen minden praktikát be kell vetni, hogy a reggelek jól induljanak. Én hiszek ebben, mert tényleg azt látom magamon és körülöttem is, hogy vannak bosszantó dolgok, amelyek megeshetnek velünk napközben és elvehetik a lendületünket, de a kisebb akadályokon gond nélkül át lehet lendülni, ha ügyesen oldjuk meg a napi rutinfeladatokat. Az sem kevés!

Ezért is fordítottunk különösen nagy gondot a reggeli ébredés körüli teendők összeállítására, amikor készítettük a 30 napos Angyalképző programunkat. Az én egyik nagy segítőm a borzongós reggeli órákban a zene. A kedvenc számaimtól mindig jó kedvem lesz, egy-egy pörgős dal tökéletesen beindítja a pozitív energiák áramlását! Gyerekkoromban nem volt tévénézés reggelente, de - és ez nyilván kicsit szakmai ártalom is - felnőtt fejjel általában benyomom valamelyik csatornát, hadd duruzsoljon a háttérben. A legjobban a régi, nyomozós sorozatok hangulatát szeretem, jó érzésem lesz a retro atmoszférától!

Tudom, hogy drágán kereskednek az extra ágyban töltött percekkel a reggeli rutin képzeletbeli tőzsdéjén, mert olyan jólesik, de a nyugodt készülődésre szánt plusz idővel is ugyanez a helyzet: bármit megadok, csak ne kelljen kapkodni! Marad még így is annyi kivédhetetlen és előre nem látható tényező...

Ti hogy csináljátok? Szerintetek mi a flott és problémamentes reggeli készülődés titka?

Személyes, angyali történeteidet és témajavaslataidat oszd meg Nórival az angyal@angelsarmy.hu e-mail címen!


Itt ti is elmondhatjátok a véleményeteket!


Ha kíváncsi vagy Ördög Nóra könyvére, itt minden részletet megtudhatsz róla.



Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!



Ördög Nóra: Így okozhat feszültséget a pénzhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130227-ordog-nora-igy-okozhat-feszultseget-a-penz.htmlÖrdög Nóra: Te mersz kockáztatni?http://www.life.hu/sztarszerzok/20130220-ordog-nora-te-mersz-kockaztatni.htmlÖrdög Nóra: "Henyélni helytelen"http://www.life.hu/sztarszerzok/20130213-ordog-nora-henyelni-helytelen.htmlÖrdög Nóra: Tűsarokban, bevetésenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130206-ordog-nora-tusarokban-bevetesen.htmlÖrdög Nóra: Ki a legjobb barátod?http://www.life.hu/sztarszerzok/20130130-ordog-nora-ki-a-legjobb-baratod.htmlÖrdög Nóra: "Tükörtojást szeretnék kérni"http://www.life.hu/sztarszerzok/20130123-ordog-nora-tukortojast-szeretnek-kerni.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.