Elméletileg zöldség, de gyakorlatilag sokan a gyümölcsökhöz sorolják, mi az?

Forrás: Marton Adrienn -
cukkini séf zöldség Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cukkini az egyik kedvenc zöldségem. Turmixokba, tésztahelyettesítőként, töltve, krémlevesként vagy akár desszertekben is imádom. Sós és édes ételekben egyaránt felhasználható, mert sem jellegzetes szaga, sem jellegzetes íze nincs. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, 1 csésze reszelt cukkiniben mindösszesen 19 kalória van, így diétázóknak különösen ajánlom.

Elméletileg zöldség, de gyakorlatilag sokan a gyümölcsökhöz sorolják, mert virága is van. Ez utóbbit rántva, sütve, vagy főzve is el lehet készíteni. Viszonylag magas a káliumtartalma, ebből eredően pedig jót tesz a szívnek. Nemcsak a zöld színű, hanem a sárga cukkini is eléggé elterjedt, leginkább Amerikában. Amikor Los Angelesben éltünk, és kint tanultam, rendszeresen eljártunk a helyi piacra, a Farmer's Marketbe alapanyag-beszerzésre.

Forrás: Marton Adrienn

Lenyűgöző élmény volt minden egyes vásárlás.

Ott tényleg minden kapható volt zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, magvak, ameddig a szem ellát. Mindent egyesével végigkóstoltam, megszaglásztam, megérintettem. Ha nem kellett volna időre visszamennünk főzni, én biztosan órákon át kóstolgattam és válogattam volna a finomabbnál finomabb és szebbnél szebb hozzávalókból. Itt találkoztam először a sárga cukkinivel is, ahogyan a lila és sárga karfiolokkal is. A színüknek köszönhetően sokkal kreatívabb fogások készíthetők belőlük, gyönyörű tálalások születtek ezekből a zöldségből a főzőóráimon, amíg a New School of Cooking intézménybe jártam. Mindig úgy választottam alapanyagot a főzésekhez, hogy a végén egy különleges tálalás születhessen az ételekből. Az órák után fél, olykor akár egy órát is a fotózással, díszítéssel töltöttem. Egy extravagáns, színes zöldség jó kiindulópont, ha ételstylingról van szó. Szerencsére mostanság itthon is találkoztam már a színes változatokkal, így ha lehetőségem adódik, mindig vásárolok belőlük. Ízben, felhasználásban teljesen ugyanazok, mint a zöld társaik, meghökkentő színük miatt azonban sokkal több lehetőség rejlik bennük, főleg ha a gyermekeinket vagy vacsoravendégeinket szeretnénk lenyűgözni.

Megtanultam, nem aggódni állandóan a dolgokonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20161018-marton-adrienn-megtanult-nem-aggodni-allandoan-a-dolgokon.htmlManapság igen népszerű a jóga, így egyre többen hódolnak a keleti kultúra egyik meghatározó elemének. A LifeNetwork Privátséfje, Marton Adrienn is beleszeretett ebbe a mozgásformába és legalább heti 1 alkalommal beiktatja az életébe. Privát séfOrigoMarton Adrienn az énidő fontosságárólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20161018-marton-adrienn-az-enido-fontossagarol-irt.htmlGyereknevelés, munka, a lakás vagy a ház rendben tartása mellett megannyi feladattal kell szembenézni egy kisgyermekes anyukának. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a rohanó hétköznapokból kicsit kiszakadva önmagunkkal is törődjünk. Az „énidő" fontosságában hisz Marton Adrienn is, aki a család és a munka közötti egyensúly fenntartása érdekében mindig kényesen ügyel arra, hogy testileg-lelkileg is feltöltődjön. Privát séfMindent a hajdináról - a sokoldalú finomsághttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20161018-marton-adrienn-privatsef-a-hajdinarol-ir.htmlIgazi multikulturális családban élünk, hiszen a férjem anyukája ukrán származású, így sok helyi étel kerül az asztalunkra, főleg ünnepekkor. Sok finomság receptjét sikerült már tőle eltanulnom, az egyik kedvencünk, a ''grecska'', azaz hajdina, ami az ukrán kultúrában igazi nemzeti ételnek tekinthető, így szinte mindennapos étel nálunk. Privát séf--Marton Adrienn is csatlakozott hozzánk - A Life.hu új Sztárszerzői között köszönthetjükhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20160923-marton-adrienn-privat-sef-edvin-marton-felesege-a-life-hu-sztarszerzoje.htmlNagy megtiszteltetés számunkra, hogy Marton Andrienn privát séf is csatlakozott a Life.hu Sztárszerzőinek csapatához. Edvin Marton Emmy-díjas magyar zeneszerző, hegedűjátékos bájos felesége a gasztronómia világába kalauzolja el olvasóinkat mostantól heti rendszerességgel: a legkedvesebb receptjeit hozza el nekünk. Privát séfOrigo65 kiló fogyás után nyert fitneszversenyt Őrfalvy Gusztávhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161017-orfalvy-gusztav-65-kilo-fogyas-utan-vett-reszt-elso-fitneszversenyen.htmlGuszti elképesztő fogyásáról februárban számoltunk be. Ekkor mesélte el nekünk, hogyan fogyott le 65 kilót, és azt is elárulta nekünk, hogy első fitneszversenyére készül. Azóta eltelt 8 hónap, a verseny is lezajlott, ő pedig elképesztő sikert ért el: első lett kategóriájában. Ez Zsír!--Ilyent még nem láttál! Így néz ki az igazi testépítő Barbiehttp://www.life.hu/ez-zsir/20161018-igy-nez-ki-az-igazi-testepito-barbie-az-orosz-julia-vins.htmlAz orosz Julia Vins elképesztően izmos, kigyúrt testéhez pedig angyali arc párosul. Olyan, mint egy igazi Barbie baba, csak éppen a kigyúrt verzióban. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.