Michelin-csillag gasztronómia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig is bámulatba ejtettek a szakácsok, séfek, talán emiatt is tettem le a voksomat a főzés mellett. Tavasszal volt szerencsém egy Michelin-csillagos séf menüsorát megkóstolnom, és kicsit jobban megismerni a titulus mögötti embert és életét.

Februárban meghívást kaptam a Pödör Black Table Fashion Dinner-re, ahol egy divatbemutatóval egybekötött vacsoraest keretein belül kis hazánkba érkezett a három Michelin-csillagos séf, Thomas Bühner, aki a világ 20. legjobb éttermének, a La Vie-nek a tulajdonosa is egyben. A német származású séf mellett híres magyar mesterszakácsok, Wolf András és Fekete Antonio is közreműködtek abban, hogy ez az este felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtson számunkra. A rendezvény színvonalához méltóan a vacsorát a Boscolo Budapest hotelben tartották.

Thomas Bühner, a világ 20. legjobb éttermének, a La Vie-nek a tulajdonosa Forrás: Marton Adrienn

Az est folyamán egy hétfogásos vacsorát kóstolhattam végig, minden egyes étele igazi különlegesség volt. Például bevezetőnek egy libamájjal indítottak, Coca-Cola-zselével megfűszerezve. Olyannyira szokatlan és extravagáns volt a párosítás, hogy eleinte ódzkodtam is tőle, hogy megkóstoljam, de az íze minden képzeletet felülmúlt!

Mindegyik fogás egy teljesen új világba röpített, így a rendezvény végeztével annyi érzés és gondolat kavargott bennem, hogy elhatároztam, megkeresem a séfet, és elmondom neki, mennyire lenyűgözött a tehetsége és a kreativitása.

Mindegyik fogás egy teljesen új világba röpített Forrás: designfood.hu

Legnagyobb megdöbbenésemre egy végtelenül kedves és földön járó emberhez volt szerencsém, aki szerényen, már-már zavarba jőve fogadta dicsőítő véleményemet. Szóba elegyedtünk, így derült ki hogyan is lett belőle a világ egyik legjobb séfje. Bühner pályája kezdetén, míg ikertestvére az asztalosmesterséget választotta, addig neki a munkaügyi hivatal alkalmassági tesztje segített a választásban: ők a szakács, a pék vagy a mezőgazdász szakmát javasolták neki. Bühner végül a szakácsmesterség mellett döntött, és már akkor kijelentette szüleinek:

Nos ez az alapelv olyannyira jól sikerült, hogy jelenleg is pusztán 115 olyan étterem van világszerte, mely elnyerte a tulajdonképpen megnyerhető három Michelin-csillagot. Ebből kiindulva mindenkinek, aki még keresi a számára legmegfelelőbb hivatást, szívből ajánlom a munkaügyi hivatal alkalmassági tesztjét, hiszen mint ahogy a példa is mutatja, soha nem tudhatjuk...

Az est folyamán egy hétfogásos vacsorát kóstolhattam végig Forrás: designfood.hu

Azóta is nagyon jó kapcsolatban maradtam Thomas Bühnerrel, és figyelemmel kísérem a szakmai életét, ahogyan ő is az enyémet. Már meghívást is kaptam az éttermébe, de az utazás még várat magára. Ha eljutunk oda a családdal, biztosan beszámolok majd róla nektek...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.