Marton Adrienn és férje Dubajban jártak a tavaszi szünetben

gasztronómia Dubaj Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaszi szünetben Dubajba utaztunk a családdal, ahová már harmadik alkalommal térünk vissza. Imádjuk a lenyűgöző környezetet, a meleg időjárást és kedves, régi barátaink is itt élnek. Az első estét az ő társaságukban töltöttük, ahol egy igazi grillpartit rendeztünk.

Talal, a barátunk csupa-csupa finomsággal készült nekünk. A közeli sivatagban vásárolt paradicsomból mennyei paradicsomos bruschettát készített, és természetesen a humusz sem hiányozhatott az asztalról. A másik közismert előétel a tabbouleh, ami lényegében egy petrezselymes krém mentával, citromlével és egy leheletnyi fűszerrel elkészítve. Ezenkívül készített még eredeti baba ganousht, ami sültpadlizsán-püré, és elárulta a hamis gaucamole receptjét is. A padlizsánt pürésítik, majd sok-sok petrezselyemmel, mentával és citrommal fűszerezik. Színre tökéletesen megegyezik az eredetivel.

Talal, a család barátja csupa finomsággal várta Marton Adriékat Forrás: Marton Adrienn

Miután az összes mártogatós kikerült az asztalra, meglepődve és kíváncsian kérdeztem a házigazdát, hogy hússal nem is készül?! Ő csak elmosolyodott, és lelkesen mutatta be hentes barátját, aki bárányt és friss, enyhén marinált csirkehúst grillezett az estére. Egyből mellé is szegődtem, hogy segítsek neki a főzésben.

Egész éjjel a csillagos ég alatt beszélgettünk, és az utolsó falatig mindent megettünk.

Talal hentes barátja bárányt és friss, enyhén marinált csirkehúst grillezett az estére Forrás: Marton Adrienn

A többi napot sétálással, felfedezéssel töltöttük. A nyaralás egyik legmeghatározóbb élménye egy sivatagi quadtúra volt, amit mindannyian nagyon élveztünk. Útközben pedig betértünk a kedvenc zöldségesemhez, aki a sivatag közepén árulja portékáit. Elképesztő mennyiségű, fajtájú zöldség és gyümölcs megtalálható nála. Példaként említeném, hogy ebben az évben 6 fajta mangót lehetett kóstolni, az egészen zöldtől a mélypirosig.

"Útközben pedig betértünk a kedvenc zöldségesemhez, aki a sivatag közepén árulja portékáit" Forrás: Marton Adrienn

Az utolsó napon egy libanoni étteremben vacsoráztunk, ahol a hangulat és az ételek minősége teljesen lenyűgözött. Képzeljétek, előételnek roston sült csirkemájat kaptunk, amit gránátalmapürével és -magokkal tálaltak. Nagyszerűen kiegészítette a máj telt ízét a gyümölcs frissessége, így megígértem a fiúknak, hogy otthon is elkészítem majd.

Felejthetetlen négy napot töltöttünk együtt a családdal, jólesett kikapcsolódni kicsit. Hazaérkezésem után pedig irány Toszkána, ahol 3 héten át egy főzőműsort forgatunk. Ígérem, onnan is küldök majd beszámolót!

Falatnyi Itália Miskolc szívébenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170406-marton-adrienn-miskolcon-friss-tengeri-halat-ebedelt.htmlEgy napsütéses, tavaszi hétvégén a családommal kirándulni voltunk. Akármelyik hazai városba, faluba is vigyen az utunk, előszeretettel látogatjuk meg a helyi éttermeket, hiszen az országunkon végigsöprő gasztronómiai fejlődés bizony vidéken is nyomot hagy. Ezen a hétvégén Miskolcra látogattunk, ahol igazi olasz hangulat tárult elénk. Privát séf--Marton Adrienn az argánolaj jótékony hatásairólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170406-marton-adrienn-az-arganolajrol.htmlPár éve Marokkóban jártunk, ahol mindenképpen szerettem volna többet megtudni Marokkó aranyáról, az argánolajról. Már sok-sok jót hallottam róla, így azonnal ellátogattam egy helyi kisüzembe, hogy személyesen is megtudjam, mitől is olyan különleges. Privát séfThinkstockOlasz finomságok Gradóbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170328-olasz-finomsagok-gradoban-marton-adrienn-szemevel.htmlPár évvel ezelőtt a családommal Olaszországban, Gradóban jártunk. Ez a csodálatos kisváros, Észak-Olaszország keleti csücskében, a Trieszti-öbölben, az Adriai-tenger partján fekszik, és méltán híres a fürdőhelyeiről, meg persze az ételeiről, így természetesen ez az utazásunk is egy kulináris körutazássá vált... Privát séf--Tunéziai gasztrokalandok Marton Adrienn-nelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170303-marton-adrienn-tuneziaban-edessegeket-kostolt.htmlTunéziai utazásom alkalmából a keleti ízek teljes tárházát volt szerencsém kipróbálni. A konyhájuk igazán közel áll hozzám, hiszen szeretem a különleges fűszerezésű ételeket. Azonban a szívemet bizony a desszertek rabolták el igazán... Privát séf--Thaiföldi isteni gyümölcsökhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170303-marton-adrienn-thaifoldi-gyumolcsokrol.htmlThaiföldi utazásunk alatt végigkóstoltam az összes gyümölcsöt, amire lehetőségem adódott. Volt, amit a végsőkig imádtam, volt ami külsőre igazán meglepő élményt nyújtott, de összességében mindegyik ízlett. Úgy gondoltam írok egy kis beszámolót ezekről, ha bármelyik piacon ázsiai gyümölcsökbe botlanátok, legyen egy kis információtok róluk. Privát séfOrigoKedvencem: a bajai halászléhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170102-marton-adrienn-a-bajai-halaszle-szereteterol-meselt.htmlPécsett születtem, és sosem tagadtam, hogy a sok jobbnál jobb egészséges étel mellett az egyik kedvencem a mai napig a bajai halászé. Talán elsősorban azért, mert visszahozza a gyermekkorom ízeit, így ha bármikor Pécsre indulok a családomat meglátogatni, mindig teszünk egy kis kitérőt Baja felé, ahol legutóbb a férjemmel egy gyönyörű autentikus helyi csárdában kötöttünk ki, hogy újra megkóstoljuk a híres-nevezetes halászlét. Az étteremben sok-sok dolgot megtudtunk eme helyi különlegesség eredetéről. Privát séf--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.