Vitalizáló smoothie-k: íme, a legjobb receptek!

vitamin smoothie privát séf recept gasztronómia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi vitaminbomba az év minden évszakában!

Hozzávalók:

Sárga smoothie

100 ml ananászlé
100 g görög joghurt
ananász
mangó
banán

Mango-ananász-banán smoothie Forrás: Thinkstock

Sárgarépa-narancs smoothie

1,5 dl narancslé
100 g görög joghurt
narancs
barack
sárgarépa
egy kevés reszelt gyömbér

Narancs-répa-barack smoothie Forrás: Thinkstock

Zöld smoothie

100 ml almalé
100 g görög joghurt
szőlő
1 darab avokádó
zöld saláta

Szőlő-alma-avokádó smoothie Forrás: Thinkstock

Hogyan kell elkészíteni?

A gyümölcsöket fagyasszuk le, ne jégkockákat használjunk. Serpenyőre kiterítve, sütőpapíron fagyasszuk őket, így nem ragadnak össze. Elsőként mindig a gyümölcslevet öntsük a turmixgépbe, így sokkal krémesebb lesz a végeredmény. A smoothie-ba lehet még tenni protein port, chia magot, kendermagot is, vagy bármilyen zöldséget. Bátran kísérletezzünk az ízekkel.

Minden nap főzzön együtt a Life TV privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor a Life TV-n.
Kulináris élmények Palma de Mallorca-nhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170816-marton-adrienn-palma-de-mallorca-n-nyaralt-csaladjaval.htmlIdén nyáron a családom egyik úti célja Mallorca volt. Kirándultunk, strandoltunk, várost néztünk. Imádtam az ott eltöltött egy hetet. Persze nem hagyhattam ki azt sem, hogy felfedezzem a spanyol gasztronómia „gyöngyszemeit”. Főzőtanfolyamra iratkoztam be, ahol egy spanyol séf mutatta meg nekem, hogy kell autentikus spanyol omlettet, katalán krémet és paella-t készíteni. Privát séf--Marton Adrienn kulináris élménye a budapesti várbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170725-marton-adrienn-ujabb-gasztrokulturalis-elmenye.htmlA fiam, Maxim és Noel a Nagyinál nyaralnak, én pedig lopok magamnak pár órát a férjemmel, hogy romantikusan, kéz a kézben sétálgassunk a Várban. Privát séf--Marton Adrienn a Gourmet-fesztiválon járthttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170530-marton-adrienn-a-gorumet-fesztivalon.htmlNincsen Gourmet Fesztivál eső nélkül... Ez a mondás az éves hagyományokon alapulva idén szerencsére majdnem megdőlt, hiszen a négy napból három szikrázó napsütéssel telt. Mivel tavaly mindössze egy napra látogattam ki, így idén megfogadtam magamnak, hogy csütörtöktől vasárnapig ''odaköltözöm'' a Millenáris szívébe. Örülök, hogy így tettem, hisz rengeteg kiállító ételkülönlegességét megkóstolhattam. Következzék az én élménybeszámolóm a hazai gasztronómia egyik meghatározó eseményéről, a teljesség igénye nélkül. Privát séfOrigoMarton Adrienn Egerben járt a családjávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170502-marton-adrienn-egerbe-latogatott.htmlA hazai városok közül nemrégiben Egerbe utaztunk a családdal, ahol a történelmi helyszínek bejárása mellett természetesen egy kis gasztronómiai kitérőt is tettünk. Privát séfThinkstockLátogatóban a lajosmizsei szamócaföldekenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170511-marton-adrienn-es-edvin-marton-a-lajosmizsei-szamocafoldeken.htmlElérkezett az eperszezon, így én is útra keltem, és egy igazi, magyar eper-, pontosabban szamócaföldet látogattam meg Lajosmizsén. De mi is a különbség az eper és a szamóca között? Privát séfOrigoOlasz finomságok Gradóbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170328-olasz-finomsagok-gradoban-marton-adrienn-szemevel.htmlPár évvel ezelőtt a családommal Olaszországban, Gradóban jártunk. Ez a csodálatos kisváros, Észak-Olaszország keleti csücskében, a Trieszti-öbölben, az Adriai-tenger partján fekszik, és méltán híres a fürdőhelyeiről, meg persze az ételeiről, így természetesen ez az utazásunk is egy kulináris körutazássá vált... Privát séf--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.