Íme, a legjobb gourmet étterem vidéken - Marton Adri ajánlja

Forrás: Marton Adrienn -
étterem Nyíregyháza gourmet Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előző héten részt vettem egy új étterem megnyitóján, Nyíregyházán, amire Pataky Péter kollégám hívott meg, aki híres arról, hogy hagyományos ételeket modern köntösbe bújtat. Budapesten jobbnál jobb éttermek nyílnak, ám vidéki gourmet éttermet mindeddig nem nagyon volt alkalmam kipróbálni.

Már amikor megérkeztünk láttam, hogy különleges helyen járunk. Nagyon szeretem a hatalmas tereket, ahol nem érzem úgy, hogy részese vagyok a mellettem ülők beszélgetésének, hanem megmarad úgymond a magánszférám. Az étterem nem szokványos kialakítása ráadásul fantasztikus kilátást nyújtott, amit nagyon élveztem, ugyanis a zárt falak helyett modern üvegfelületek vettek körül minket.

,,Előző héten részt vettem egy új étterem megnyitóján, Nyíregyházán, amire Pataky Péter kollégám hívott meg" Forrás: Marton Adrienn

Egy ilyen környezetben gyorsan repül az idő, és akarva akaratlanul is jól érzi magát itt az ember. Ennek ellenére, már nagyon vártam az előételt, hogy ne csak az étterem szépségében gyönyörködhessek, hanem egyek valami igazán finomat is.

Kezdésnek lazactartárt szolgáltak fel nekünk sós fagyitölcsérben, amihez rendkívül jól passzolt a tormakrém, friss kaporral megszórva. Már az elgondolás is nagyon kreatív volt. Egy menüről sem maradhat le a leves, így folytatásként sütőtökkrémlevest ettünk, libamáj mousse-sal. Ez szokatlan ízkombinációnak tűnhet első hangzásra, ám az „ellentétek vonzzák egymást” alapon, egyszerűen működött.

Kezdésnek lazactartárt szolgáltak fel sós fagyitölcsérben Forrás: Marton Adrienn

Főételnek konfitált kacsacombot ettünk káposztás nudlival, ami egyértelműen a menü fénypontja volt. Amúgy is nagyon szeretem a kacsa húsát, de az az omlósság és ízvilág, amit itt kóstoltunk nagyon el lett találva. A káposztás nudli ötlete, jus-vel (pecsenyelével) meglocsolva pedig zseniális, hiszen miért ne lehetne a káposztás tésztát más formában tálalni?!

,,Főételnek konfitált kacsacombot ettünk káposztás nudlival, ami egyértelműen a menü fénypontja volt" Forrás: Marton Adrienn

De ha ez nem lett volna elég, a desszertek is lenyűgözőek voltak. Itt éreztem azt, hogy méltó nevet választottak az étteremnek, hiszen hogyan lehetne jobban élvezni az ételek adta gyönyöröket, ha nem a felszolgált, csupa csokis lávasütivel és sós karamella szósszal?! Hát szerintem, ezen kívül, sehogy!

Desszertként csupa csokis lávasütit szolgáltak fel sós karamella szósszal Forrás: Marton Adrienn

Mindig nagyra értékelem az olyan mértékű kreativitást az ételek készítésénél, mint amit itt is tapasztaltam. Engem abszolút meggyőzött a menüsor arról, hogy igazán sikeres jövő vár az étteremre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.