Terézanyu házasság párkapcsolat férfi Rácz Zsuzsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Házasodjunk vagy ne? És ha igen, kinek mondjuk ki az igent, ami közel sem biztos, hogy boldogító lesz. Mert hisz' honnan tudhatnánk előre? És különben is: mit jelent az, hogy egy házasságon dolgozni kell? Rácz Zsuzsa véleménye.





a tolerancia, megértés, egymás elfogadása




Thinkstock
Thinkstock



Mert rendben, hogy a házasságok az égben köttetnek, de élni bennük itt kell a Földön. Miközben a magánéletünk alakulása alapvetően meghatározza az életünk minőségét, a boldogságunkat, azt sehol nem tanítják, hogyan kell tudatosan alakítani. Nekem például felfoghatatlan, hogy amíg az autóvezetést - amely köztudottan életveszélyes tevékenység - elméleti és gyakorlati képzéshez kötik, addig a házasulást - amely köztudottan új életek nemzésének és nevelésének felelősségével járhat - semmilyen képzés nem előzi meg.

Marad a DIY (a "csináld magad" angol rövidítése, a szerk.) frigy, mint a barkácsáruházban a "csináld magad" bútor.

Gondok vannak a házasságoddal? Kérj tanácsot szakértőnktől, Gazdag Enikőtől!





mázli




Thinkstock
Thinkstock


Persze nem járhat mindenki olyan iskolába, ahol az együttműködési készségek fejlesztése a fő tantárgy (pláne nem lehet mindenkinek olyan mázlija, hogy éppen ebben a tanulási folyamatban akadjon az emberére), de minden iskolába lehetne legalább egy olyan tantárgy, ami ezeket az alapkészségeket segít elsajátítani.

És akkor szerintem sokkal több örömteli házasság és együttélés lenne, és több boldog gyerek, nem is beszélve a barátságok, kiváló munkahelyi kapcsolatok sokaságáról. Mert megtapasztalni a saját bőrömön nap mint nap, hogy milyen érzés egy mély és intim kapcsolatban élni egy másik felnőtt emberrel, akire mindenben számíthatok, és akivel gyermeket is nevelhetünk: nekem valóban a legjobb a világon. Mert én nem tudtam, hogy van ilyen, hogy így is lehet.

Annak ellenére, hogy a kétévesek is tudják, hogy "egy házasságon állandóan dolgozni kell", én arra hajtok, hogy legalább itthon ne kelljen unos-untalan melózni, és minden alkalmat megragadok a pihenésre. Úgyhogy igen jól jött az USA-ból származó ünnep: aznap nem mentünk sehova, pizzát ettünk, családbarát filmeket néztünk, és örültünk, hogy élünk.

Együtt.


Tippünk: www.terezanyu.hu
Itt barátkozhatsz Terézanyuval!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Hatvanezer kismama mélyponton - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110203-hatvanezer-kismama-melyponton.htmlKizsákmányolt női testek - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110127-caroline-berger-nemet-pornosztar-belehalt-a-hatodik-mellnagyobbito-mutetjebe-.htmlNők a kés alatt - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110106-nok-a-kes-alatt-terezanyu-irasa.htmlRoman Polanski: Hős vagy bűnös? - Terézanyu véleményehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20101216-roman-polanski-hos-vagy-bunos-terezanyu-irasa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.