Gyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét. Szerettem tejszínhabbal, eperrel a kertből, vagy csak úgy magában szinte még fagyosan. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam, hogy örüljön a család.
Miközben sült a piskóta, mindenki elregélte, kinek milyen volt az első. Volt kemény és vastag, száraz és égett, de a legmókásabb a sütőpornélküli laposka. Ti azért kövessétek a receptet, hogy el ne tévedjetek!

Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 14 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
- 250 g mascarpone sajt
- 250 g gesztenyepüré
- 2 dkg porcukor ( 1 evőkanál)
Csoki bevonat:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj

Piskóta elkészítése:
Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át és adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük össze. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot és verjük kemény habbá. Az összekevert sárgáját adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele, Adjuk hozzá a lisztet, dolgozzuk krémes tésztává és terítsük szét a sütőpapírral bélelt tepsiben.
Süssük 190 fokon 20 percet villanysütőben, légkeveréses funkción, 175 fokon 20 percet. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le az aljáról a másikat és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni és tölthetjük is!
Az elkészített krém háromnegyed részét osszuk el egyenletesen a kihűlt és kitekert piskótalapon. Tekerjük fel óvatosan, rakjuk tálra és öntsük rá a már langyosra hűlt olvasztott csokit. A maradék krémet habzsákba töltve a gesztenyés rolád tetejére csavart puffokat nyomunk. Ha nem szeretnénk díszíteni a roládot, akkor töltsük az egészet a piskótába.

Töltelék elkészítése:
Hagyjuk kiolvadni a gesztenyepürét, majd törjük össze egy tálban, adjuk hozzá a mascarpone sajtot és a porcukrot. Alaposan keverjük össze és kenhetjük a kihűlt piskótába.
Csokoládé bevonat elkészítése:
Gőz felett olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a csokit és kevergessük, amíg fényes nem lesz. Levéve a gőzről hűtsük langyosra és öntsük a roládra.