Roberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundában

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája recept csirkecomb étolaj2016 konyha sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos!

Ízletes zöldségekkel puhára főtt csirkecomb, aminek kétfajta sajt került a bundájába, és aranybarnára lett sütve. Kövessetek nyomon a blogomon, és megmutatom nektek, hogyan készül az igazi görög tzatziki, ami tökéletesen illik a parmezános csirkecombokhoz!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

  • 6 db alsó csirkecomb
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db lila hagyma
  • 5 dkg egész parmezán sajt
  • só és egész bors

A panírozáshoz:

  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 db tojás

A csirkecombokat alaposan megmossuk, és hideg vízben felrakjuk főni, úgy, mint ha húslevest készítenénk. A zöldségeket meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Megmossuk, és várjuk, hogy a csirkecombjaink főni kezdjenek. Forrás után a víz felületéről a habot folyamatosan leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, pár szem egész borsot, és gyöngyöző forrás mellett 40 percig főzzük. Közben sóval ízesítjük. Így kapunk egy ízletes csirkecombot és egy kitűnő alaplevet, amit praktikusan krémlevesekhez és rizottókhoz is felhasználhatunk. Leszűrve 4-5 napig hűtőben tárolhatjuk. A füstölt sajt és parmezános bunda lesz majd a korona az ízek kiteljesedésében.

A megfőtt csirkecombokat kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a panírt.

A tojásokat tálba ütjük és felverjük. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és átkeverjük. A zsemlemorzsához reszeljük a parmezán sajtot, úgy, hogy szép hosszú szálakat kapjunk, és keverjük össze. A combokat megforgatjuk a lisztben, majd a füstölt sajtos tojásban és végül a parmezános morzsában.

Roberto konyhája: Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundában Forrás: Roberto konyhája

Az így elkészített főtt csirkecombokat pár perc alatt bő olajban aranybarnára sütjük. Sütőpapírcsíkot vágva készítsünk pipettát a sült combokra. Fenséges melegen és hidegen, tökéletes étel egy feledhetetlen piknikhez!

Roberto konyhája: Gesztenyekrémes piskótaroládhttp://www.life.hu/csalad/20160408-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gesztenyekremes-piskota-roladot-keszit.htmlGyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét. Szerettem tejszínhabbal, eperrel a kertből, vagy csak úgy magában szinte még fagyosan. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam, hogy örüljön a család. Család--Roberto konyhája: Gesztenyekrémes piskótaroládhttp://www.life.hu/csalad/20160408-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gesztenyekremes-piskota-roladot-keszit.htmlGyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét. Szerettem tejszínhabbal, eperrel a kertből, vagy csak úgy magában szinte még fagyosan. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam, hogy örüljön a család. Család--Roberto konyhája: Paprikás csirke pesztós spagettivelhttp://www.life.hu/csalad/20160329-rostas-robert-a-life-hu-sefje-paprikas-csirket-keszit-pesztos-spagettivel.htmlA következő percekben a fúziós konyha rejtelmeiben merülhetsz el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a segítségével. Készítsd el bátran ezt a nem mindennapi finomságot a család legnagyobb örömére. Család--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Kétfogásos ízorgia az ünnepre hangolódvahttp://www.life.hu/csalad/20160317-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csirkemajjal-toltott-dagado-es-husveti-tortat-keszit.htmlHa a húsvéti vendégváró falatokat már elkészítetted, akkor most jöhet egy kétfogásos ünnepi menü – kápráztasd el a családodat Rostás Róbert újabb különleges finomságaival. A Life.hu séfje ezúttal egy főétel és egy ínycsiklandozó desszert receptjét hozta el neked. Család--Roberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! Család--Roberto konyhája: Sáfrányos szűzérmeleveshttp://www.life.hu/csalad/20160108-rostas-robert-a-life-hu-sefje-safranyos-szuzermelevest-keszit.htmlNincs is szebb látvány, mint mikor a meleg szobából nézzük, ahogyan nagy pelyhekben hull a hó a tájra. Rég nem láttam már ilyet, éppen ezért örültem annyira a múlt heti havazásnak, és rögtön meg is ragadtam a pillanatot, hogy egy egyszerű, mégis különleges és lélekmelengető levest találjak ki a zimankós téli estékre. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.