Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
1,5 dl zöldségalaplé vagy víz
12,5 dkg kockázott konzerv paradicsom
2 evőkanál vaj
15 dkg rövid szemű rizs
1 tojás
4 dkg frissen reszelt parmezán
1 fej közepes vöröshagyma
5 dkg gomba
1 evőkanál paradicsompüré
1 csomag mozzarella
só, bors és zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A zöldségalaplét összekeverjük a felkockázott paradicsommal és a vaj felével, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Egy tálba töltjük, és még forró állapotában hozzákeverjük a felvert tojást, valamint a reszelt parmezán sajtot.
Szósz:
A maradék vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk benne a szeletelt gombát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és 5 percig lassú tűzön főzzük. Sóval és borssal ízesítjük. A mozzarellát apró kockákra vágjuk. A rizses keverékből kis gombócokat formázunk. Először mindegyik gombóc közepébe egy kis szószt és mozzarellát teszünk, majd gömbölyűre formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban világos aranyszínűre sütjük.
Tökéletes, ha falatkákról van szó, igazi olasz kis csoda!
Roberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundábanhttp://www.life.hu/csalad/20160417-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fustolt-sajtos-csirkecombot-keszit-parmezanos-bundaban.htmlCsodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos! CsaládRoberto konyhája: gyömbéres-kurkumás csirkeleveshttp://www.life.hu/csalad/20160425-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-kurkumas-csirkelevest-keszit.htmlKicsit pikáns, kicsit egzotikus, és ezen a hűvös tavaszi napon melegséget csempész a lelkedbe. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal gyömbéres-kurkumás csirkeleves receptet hozott nektek. CsaládRoberto konyhája: Tápláló útravaló, avagy egy különleges reggelihttp://www.life.hu/csalad/20160419-rostas-robert-a-life-hu-sefje-toszkan-csirkemaat-keszitj-crostini-bagettbe-toltve.htmlToszkán csirkemájas bagett - az olaszok nagy tudorai a szendvicskészítésnek, egy friss zsömléből, pár szelet sonkából és néhány, mindannyiunk konyhájában megtalálható alapanyagból is különleges szendvicset tudnak készíteni! CsaládRoberto konyhája: Gesztenyekrémes piskótaroládhttp://www.life.hu/csalad/20160408-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gesztenyekremes-piskota-roladot-keszit.htmlGyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét. Szerettem tejszínhabbal, eperrel a kertből, vagy csak úgy magában szinte még fagyosan. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam, hogy örüljön a család. CsaládRoberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Kétfogásos ízorgia az ünnepre hangolódvahttp://www.life.hu/csalad/20160317-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csirkemajjal-toltott-dagado-es-husveti-tortat-keszit.htmlHa a húsvéti vendégváró falatokat már elkészítetted, akkor most jöhet egy kétfogásos ünnepi menü – kápráztasd el a családodat Rostás Róbert újabb különleges finomságaival. A Life.hu séfje ezúttal egy főétel és egy ínycsiklandozó desszert receptjét hozta el neked. CsaládRoberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! Család
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.