Roberto konyhája recept vega étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 1,5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 12,5 dkg kockázott konzerv paradicsom
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg rövid szemű rizs
  • 1 tojás
  • 4 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 5 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csomag mozzarella
  • só, bors és zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Forrás: Roberto konyhája

A zöldségalaplét összekeverjük a felkockázott paradicsommal és a vaj felével, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Egy tálba töltjük, és még forró állapotában hozzákeverjük a felvert tojást, valamint a reszelt parmezán sajtot.

Szósz:

A maradék vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk benne a szeletelt gombát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és 5 percig lassú tűzön főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
A mozzarellát apró kockákra vágjuk. A rizses keverékből kis gombócokat formázunk. Először mindegyik gombóc közepébe egy kis szószt és mozzarellát teszünk, majd gömbölyűre formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban világos aranyszínűre sütjük.

Forrás: Roberto konyhája

Tökéletes, ha falatkákról van szó, igazi olasz kis csoda!

Roberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundábanhttp://www.life.hu/csalad/20160417-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fustolt-sajtos-csirkecombot-keszit-parmezanos-bundaban.htmlCsodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos! Család--Roberto konyhája: gyömbéres-kurkumás csirkeleveshttp://www.life.hu/csalad/20160425-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-kurkumas-csirkelevest-keszit.htmlKicsit pikáns, kicsit egzotikus, és ezen a hűvös tavaszi napon melegséget csempész a lelkedbe. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal gyömbéres-kurkumás csirkeleves receptet hozott nektek. Család--Roberto konyhája: Tápláló útravaló, avagy egy különleges reggelihttp://www.life.hu/csalad/20160419-rostas-robert-a-life-hu-sefje-toszkan-csirkemaat-keszitj-crostini-bagettbe-toltve.htmlToszkán csirkemájas bagett - az olaszok nagy tudorai a szendvicskészítésnek, egy friss zsömléből, pár szelet sonkából és néhány, mindannyiunk konyhájában megtalálható alapanyagból is különleges szendvicset tudnak készíteni! Család--Roberto konyhája: Gesztenyekrémes piskótaroládhttp://www.life.hu/csalad/20160408-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gesztenyekremes-piskota-roladot-keszit.htmlGyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét. Szerettem tejszínhabbal, eperrel a kertből, vagy csak úgy magában szinte még fagyosan. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam, hogy örüljön a család. Család--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Kétfogásos ízorgia az ünnepre hangolódvahttp://www.life.hu/csalad/20160317-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csirkemajjal-toltott-dagado-es-husveti-tortat-keszit.htmlHa a húsvéti vendégváró falatokat már elkészítetted, akkor most jöhet egy kétfogásos ünnepi menü – kápráztasd el a családodat Rostás Róbert újabb különleges finomságaival. A Life.hu séfje ezúttal egy főétel és egy ínycsiklandozó desszert receptjét hozta el neked. Család--Roberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.