Közeledik a gyereknap! Lepd meg a lurkókat mókás finom falatokkal, Rostás Róbert, a Life.hu séfje mutatja, hogyan csináld!
Hozzávalók:
- 500 g szeletelt rozskenyér
- 8 db tojás
- 250 g túró
- 3 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só

Díszítés:
- kis csemegeuborka
- paprikával töltött fekete olívabogyó
- paprikával töltött zöld olívabogyó
- 1 nagyobb darab friss répa
- 1 db piros kaliforniai paprika
- kevés saláta és petrezselyemzöld
- 15 dkg koktélparadicsom
- bármilyen felvágott
A tojáskrém elkészítése:
Főzzük keményre a 8 db tojást, és hideg folyóvíz alatt hűtsük le teljesen hidegre. Pucoljuk meg, és a felét rakjuk tálba, a másik felét rakjuk félre díszíteni a szendvicsek szemeihez. Adjuk a tálban lévő tojásokhoz a tejfölt, a túrót és a sót. Majd alaposan törjük össze villával, vagy ha módunkban áll, végezhetjük konyhai aprítógéppel is ezt a folyamatot. Én is így készítettem, gyors, és nem koszolunk sok edényt.

A díszítés a mi kreativitásunkon múlik: amint elkezdi az ember, azonnal jönnek a saját ötletek. A kaliforniai paprika csúcsából készítettem el az egyik szendvics ívesen szép száját, nem volt sok dolgom, csak levágni két csücsköt a paprika hegyéről, úgy, hogy egyben hagyom. A bajszos figura is adta magát, csak szelni kellett tovább a paprikát. Olívabogyóból van mindegyiknek a szeme, nagyon egyszerű, és a miniuborka sem került sokba az orrnak, hogy még emberibb legyen a szendvics. A szeletelt tojásszemek pedig nagyon viccesek, a burgonyahámozóval vékony csíkokat szeleteltem a répából, így lett az egyik szendvicsnek vicces szemöldöke.
Lehet még csinálni salátákból fület vagy vicces hajat, a répa nekem még erre is nagyon jó szolgálatot tett. Nemcsak a gyerekeknek szórakoztató ez, hanem nekünk is. Én nagyon jót mulattam, és széppé tette a szombatom, szép időben fotózhattam a teraszon. Nekem a párom kapta meg másnap reggelire ezeket a szendvicseket, azonnal elmosolyodott, amikor meglátta. Hát, ha még egy gyerek kapja, talán még meg is eszi?!