Roberto konyhája: Provance-i garnéla

Forrás: Roberto konyhája -
séf Provance főzés rák konyha garnéla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban!

Provance-i garnéla

• 40 dkg nyers tigrisgarnéla
• 1 db kisebb póréhagyma felkarikázva
• 2 ek olívaolaj
• 2 dkg vaj (1 evőkanál)
• 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1 db szárított chilipaprika
• 3 db szilvaparadicsom kis darabokra vágva
• 6 db szárított paradicsom apróra vágva
• 10 db fekete magozott olívabogyó
• 2 csokor petrezselyem apróra vágva
• 1 citrom leve
• só és bors

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés: Tisztítsuk meg a garnélákat (ha fagyasztott, akkor hagyjuk kiolvadni), a pikkelyes farokrészt egy csavarással tépjük le. A kis fekete bélrészt egy fogvájóval piszkáljuk ki (a boltban kapható garnélák már teljesen konyhakészek). Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és vajat forróra. Rakjuk bele a fokhagymát, és elkeverve adjuk hozzá a garnélákat. Nagy lángon kevergetve pároljuk 2 percet, és adjuk hozzá a szárított paradicsomot, a felkockázott paradicsomot és az olívabogyót. Rázzuk meg a serpenyőt, és keverjük meg alaposan. 1 percig főzzük. Húzzuk le a tűzről, majd sózzuk és borsozzuk meg. Facsarjuk rá a citrom levét, és szórjuk rá a petrezselymet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.