Roberto konyhája: Paradicsomos húsgolyó kecskesajtos-olívás polentával

Forrás: Roberto konyhája -
húsgolyó Roberto konyhája paradicsom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Polenta?! Neki se mernék kezdeni, ha egy receptkönyvben olvasnám! De egy keveset konyítok a főzéshez, és minden újat ki kell próbálni. Arra kérlek titeket, hogy ne ijedjetek meg, ennél egyszerűbb és finomabb dolog nem is létezik a világon. 

Így hát felhagytam az unalmas rizs és krumpli főzésével, belevágtam az egyszerűbb kukoricapolenta-gyártásba. Megbolondítottam kecskesajttal és olívabogyóval, kis hűtés, kis grillezés, mellé pedig egy fantasztikus húsgombóc. Főzés közben egy kis bor, vacsihoz is egy kevés, és jól receptbe foglaltam, hogy ti is el tudjátok készíteni.

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

  • 500 g finomra darált marhahús
  • 100 g puha kenyér
  • 80 ml tej
  • 2 tojás
  • 4 teáskanál reszelt parmezán vagy pecorino sajt
  • só, bors
  • egy kisebb csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 3-4 levél bazsalikom
  • zsemlemorzsa a befedéshez
  • 2 paprika
  • 500 ml hámozott kockázott paradicsom
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

Szeleteljük fel a kenyeret nagyobb darabokra és áztassuk tejbe pár percre. Keverjük össze a darált marhahúst a petrezselyemmel, a tojással, a sajttal, a fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal, aztán adjuk hozzá az áztatott kenyeret. Keverjük addig, amíg egy tömör masszát kapunk. Formázzunk belőlük dió nagyságú golyókat. Süssük 5 percig a húsgolyókat két kanál olívaolajban.

Adjuk hozzá a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot és a bazsalikomleveleket, majd főzzük 15 percig alacsony hőfokon. Tálaljuk melegen rizzsel, krumplival, ropogós kenyérrel, polentával.

Forrás: Roberto konyhája

Kecskesajtos-olívás polenta

A kecskesajtot vágjuk apró kockákra, és az olívabogyót karikázzuk fel. A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd alacsony lángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a kukoricadarát. Vigyázzunk, mert csomósodásra hajlamos, használjunk habverőt a kevergetéshez.

Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk az olívaolaját, a kecskesajtot és az olajbogyót. Sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal kikent tepsibe öntjük, és hűtsük egy órán át.
Mikor kihűlt, borítsuk ki a tepsiből, és vágjuk tetszés szerinti szeletekre. Forró serpenyőben, kevés olajon grillezzük mindkét oldalát két percig.

Roberto konyhája - Csillagánizsos grillcsirkehttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160723-rostas-robert-a-life-hu-sefje-grillcsirke-receptje.htmlA tikkasztó hőségben mindenkinek jobban esnek a könnyű falatok - tudja ezt jól Rostás Róbert, a Life.hu séfje is, éppen ezért most egy ínycsiklandó grillcsirkereceptet hozott el nektek. Roberto konyhája--Roberto konyhája - Áfonyás-málnás túrótorta cukormentesen és sütés nélkülhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160701-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlCukormentes, gyümölcsös nyári finomságra vágysz? Még sütnöd sem kell, kövesd Rostás Róbertnek, a Life.hu séfjének a receptjét! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Epres túrótortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160530-rostas-robert-a-life-hu-sefje-epres-turotortat-keszit.htmlIgazi cukormentes csoda, ami egyszerre szemet gyönyörködtető és hűsítően finom. Marci barátom azt mondta, hogy eddig ez a legfinomabb sütim, három szeletet meg is evett szinte egymás után. Készítsétek el ti is, hogy bűntudat nélkül nasizhassatok! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Paprikás csirke pesztós spagettivelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160329-rostas-robert-a-life-hu-sefje-paprikas-csirket-keszit-pesztos-spagettivel.htmlA következő percekben a fúziós konyha rejtelmeiben merülhetsz el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a segítségével. Készítsd el bátran ezt a nem mindennapi finomságot a család legnagyobb örömére. Roberto konyhája--Roberto konyhája: spanyol kolbászos csicseriborsó-leveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160401-rostas-robert-a-life-hu-sefje-spanyol-kolbaszos-csicseriborsolevest-keszit.htmlEgy olyan levest hoztam el ma nektek, amit egy Spanyolországban élő barátomtól kaptam a napokban. Nagyon szeret főzni, és tudja, hogy a gazdag levesek szerelmese vagyok. Ezt a pár sort mellékelte a recept mellé: „Ennél gazdagabb leves nincs a világon, én padlót fogtam az első kanálnál, annyira ütős!” Roberto konyhája--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Kétfogásos ízorgia az ünnepre hangolódvahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160317-rostas-robert-a-life-hu-sefje-csirkemajjal-toltott-dagado-es-husveti-tortat-keszit.htmlHa a húsvéti vendégváró falatokat már elkészítetted, akkor most jöhet egy kétfogásos ünnepi menü – kápráztasd el a családodat Rostás Róbert újabb különleges finomságaival. A Life.hu séfje ezúttal egy főétel és egy ínycsiklandozó desszert receptjét hozta el neked. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.