Isteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellini

Forrás: Roberto konyhája -
ebéd gomba séf tortellini
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek.

Hozzávalók a tésztához (4 főre):

• 20 dkg liszt
• 2 tojás
• csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

• 10 dkg csirkemell apróra kockázva
• 5 dkg bacon szalonna felcsíkozva
• 1 gerezd fokhagyma felszeletelve
• 1 kisebb sárgarépa lereszelve
• só és bors
• fél citrom leve

Hozzávalók a raguhoz:

• 1 marék friss spenót
• 3 dkg vaj
• só és bors
• 5 dkg csiperkegomba

Forrás: Roberto konyhája

A töltelék elkészítése: Pirítsuk meg a bacont a fokhagymával és a répával. Pároljuk pár percet, és adjuk hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet. Pirítsuk meg, és facsarjuk rá a fél citrom levét, majd ízesítsük sóval és borssal. Amikor kihűlt, turmixgépben daráljuk pépesre, vagy késsel vágjuk apróra.

Gyúrjunk tésztát a lisztből, tojásból, sóból egy kevés víz hozzáadásával. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, vágjunk négyzeteket belőle, és a közepét töltsük meg a töltelékkel. Háromszög alakba áthajtjuk, villával jól összenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk vele. Lobogó vízben főzzük ki 8-10 perc alatt.

Olvasszuk meg a vajat a serpenyőben, pirítsuk meg benne a gombát, szedjük rá a főtt tortellinit, és a spenóttal forgassuk át. Jó étvágyak kívánok hozzá!

Forrás: Roberto konyhája
Királygarnéla pepperoncinóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160808-rostas-robert-a-life-sefje-kiralygarnela-etelt-keszit-pepperochino-paprikaval.htmlEzúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Provance-i garnélahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160711-provance-i-garnela-rostas-robert-roberto-konyhaja-isteni-garnelat-fozott.htmlA minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban! Roberto konyhája--Francia parasztleves: a nyári ízorgiahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160704-rostas-robert-francia-paraszt-levest-keszitett.htmlAz izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Pillecukros, fehér csokoládés cupcakehttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150828-rostas-robert-a-life-sefje-pillecukros-fehercsokolades-cupcake-edesseget-keszit.htmlMi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’ Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Isteni finom Oreo cupcake - készítsd el gyorsan és könnyedénhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150720-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-oreo-kekszes-cupcake-sutit-keszitett.htmlTudtátok, hogy már fehér csokival bevont Oreót is lehet kapni? Én ezen a héten tudtam meg, persze azonnal megkóstoltam, és el is készítettem a hozzá illő sütireceptet. Így született meg ez az isteni finom Oreo cupcake. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.