Tökéletes hamburger recept

Forrás: Roberto konyhája -
recept hamburger gasztronómia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hamburger egy igazi jolly joker: télen, nyáron egyaránt jólesik!

Hozzávalók 4 főre

Hamburger hús:
● 500 g darált marhahús
● 2 gerezd reszelt fokhagyma
● 1 közepes fej reszelt lilahagyma
● 1 db tojássárgája
● 1 evőkanál dijoni mustár
● 1 evőkanál worcestershire szósz
● 1 evőkanál ketchup
● 4 evőkanál olaj a sütéshez
● só ízlés szerint
● frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

További hozzávalók:
● 4 db édes hamburger buci
● 3 db paradicsom
● 2 db közepes lilahagyma
● egy fél fej jégsaláta
● 10 dkg cheddar sajt
● 30 dkg édesburgonya
● étolaj
● ketchup
● fanyárs

Tökéletes hamburger Forrás: Roberto konyhája

A hamburgerhús elkészítése

1. Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchup-pal, sóval és borssal.
Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk négyfelé. Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

2. Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1,5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.
A lilahagymát is nyugodtan süssük meg a hús mellet a serpenyőben, nem kell hozzá sok idő és a sütés nagyon kellemes, karamell utóízt kölcsönöz a lilahagymának.

3. Szabadban grillezve nem szükséges olajat használnunk, valamint a fólia alatti sütésnek sincs létjogosultsága. Ebben az esetben is hasonló a hús sütési ideje, ügyeljünk azonban arra, hogy az elején egy kicsit megkérgesedjen és csak azután fordítsuk meg, megelőzve ezzel a hús szétesését.

Tálaljuk a frissen sült édesburgonyával és fogyasszuk egészséggel Forrás: Roberto konyhája

A hamburger összeállítása

1. Alaposan mossuk meg a paradicsomot, egy pár jégsalátalevelet, pucoljuk meg a lilahagymát és szeleteljük tetszőleges méretűre.

2. Folyóvíz alatt tisztítsuk meg az édesburgonyákat és vágjuk fél centiméter vastag szeletekre.
Ha otthon készítjük, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg étolajjal és sózzuk ízlés szerint.

Előmelegített sütőben 185 fokon 30-40 perc alatt süssük készre. Én egyszer átforgattam a krumplikat, mert szeretem ha jól megpirul minden oldala. Attól sem kell megijedni, ha egy-egy vékonyabb rész kissé feketére sül, én például kifejezetten szeretem. Ha szabad tűzön készítjük, használhatunk alufóliából készült sütőtálcát és a hamburgerhússal együtt megsüthetjük a faszenes grillrácson.

3. Ha minden hozzávaló elkészítésével megvagyunk, vágjuk ketté a bucikat és pirítsuk meg a közepüket. Kenjük meg az alját ketchup-pal és halmozzuk rá a jégsaláta csíkokat.
Helyezzük a salátára a forró húst, szeleteljünk rá sajtot, rakjuk rá a paradicsomot, majd a pirított lilahagymát. Fedjük le az egészet a buci tetejével és szúrjunk bele egy hurkapálcikát. Tálaljuk a frissen sült édesburgonyával és fogyasszuk egészséggel.

Cheddar sajtos tojásos muffin http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-cheddar-sajtos-tojasos-muffin-roberto-konyhajabol.htmlAbban a korban élünk, amikor az internet nyújtotta világ ellep bennünket a jobbál jobbnak hangzó és annak látszó receptekkel és videókkal. Ennek az ételnek az elkészítését is egy internetes videó ihlette.A videós recept vajas tésztát használt, amit én – akár boltban is kapható – pizzatésztára cseréltem.A receptben csak tojás és sajt szerepelt, én sonkát is adtam a töltelékhez, valamint egy kevés szárított oregánót, és készítettem hozzá fokhagymás tejfölt is. Roberto konyhájaOrigoZöldséges omlett Roberto Konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-zoldseges-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlA tojásból készült reggelik mindig nagyon finomak, és az sem elhanyagolható tény, hogy rendkívül gazdaságosak. Bármilyen maradékkal vagy csak néhány hozzávalóval fel lehet őket dobni, és majdhogynem minden nap újat alkotni. Én például nagyon szeretem, ha egy tojásból készült ételbe rokfort sajt van belemorzsolva, vagy van pár karika jó kis parasztkolbász, ezek adják csak meg igazán az egész napi lendületet. Nem kell más, mint egy jó minőségű serpenyő, és indulhat a nap! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: tortillába tekert sonkás omletthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-tortillaba-tekert-sonkas-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlSzerintem nincs finomabb reggeli egy ropogós köntösbe öltöztetett sonkás omlettnél.Akkor szoktam igazán lelkesen készíteni, amikor barátok érkeznek vendégségbe és azt vettem észre, hogy nagyon hálásak, mert napközben olyan üzeneteket kapok tőlük, hogy hatalmas lendületet adott a nap kezdéséhez. Most itt a recept, hogy ti is hasonló örömet szerezhessetek barátaitoknak és szeretteiteknek. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffinhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-citromkremes-kesudios-csokis-muffin.htmlMindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: epres brownie recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-epres-brownie-recept.htmlA süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: mennyei foszlós kalács recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-roberto-konyhaja-foszlos-kalacs-recept.htmlAz igazi húsvéti hangulat elengedhetetlen része a házilag készített foszlós kalács. A torma és a sonka íze, a kaláccsal együtt lesz teljes és teszi igazán ünnepivé húsvétunkat. Ha emlékeztek még, milyen a nagyi szeretettel készített kalácsa, és szeretnétek egy hasonlóan finom élményt újra átélni, készítsétek el ti is ezt az egyszerű receptet, én erre esküszöm. Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.