A Magyarország szépe választás finisébe értünk, július 17-én kiderül, kit küld a zsűri a világversenyre. Ennek kapcsán elméláztam, és gondoltam megírom az érzéseimet, hiszen egyéves munkám eredménye valósult meg.

Amikor végre elkezdődik a szépségkirálynő-jelöltek bemutatása, azt minden évben nagyon várom, hiszen ekkor lezárul a tevékenykedésem. Ilyenkor tudom, hogy sikerre vittem a szponzorkeresést, a támogatók elégedettek. A szponzorok felkutatásánál a celeblét inkább hátrány, mint előny, ezzel az elején meg kellett küzdenem. 

Fotó: Hirling Bálint/Origo

Az igaz, hogy az ismertségem miatt könnyebben fogadott egy marketingvezető, mert kíváncsi volt, Sarka Katára, de ennek ellenére nehéz volt a prekoncepciókkal megküzdeni. Most már sok éve csinálom, a többi cégem mellett, és az segít, hogy ismernek a szakmában, tudják, hogy megbízhatóan, pontosan csináljuk, tartjuk az ígéreteinket. 

A sajtótájékoztató után már csak az a feladatom, hogy a lányokra figyeljek. Olyan, mintha 20 gyerekem lenne.  Megvédem, ha bántják őket, és azt szeretném, ha minden percben jól éreznék magukat. Figyelek rá, hogy ne legyenek éhesek, szomjasak, fáradtak. Évről évre egyre több lányt megismerek, van, akivel négy év után is tartjuk a kapcsolatot. Jó érzés, amikor bizalommal fordulnak hozzám. 
Azt sem szabad elfelejteni, hogy értékes nyereményekért folyik a verseny, és a győztes lány megalapozhatja az életét. A győzelemhez magabiztosság kell, ha egy lány elhiszi magáról, hogy ő ebben az országban és a világon a legszebb, és mindent meg is tesz érte, akkor nyert ügye van.

Sarka Kata és a szépségkirálynő-jelöltekFotó: Hirling Bálint/Origo

Kulcsár Edina, amikor indult a Magyarország szépe választáson, mindennap öt órakor kelt, hajat mosott, sminkelt, kifogástalan külsővel lépett a zsűri, a felkészítő csapat elé. Megtanulta, hogy mi áll jól neki, és odafigyelt a részletekre. Mióta ebben a szakmában dolgozom, és ennek már jó pár éve, Edina volt eddig a legambiciózusabb.  A világversenyen, ahol második lett, elmondta a felügyelője, hogy ennyire céltudatos lánnyal ritkán találkozott. Edina a Miss World felkészítő időszakában hajnali háromkor kelt, hogy a programokra elkészüljön. Sokan azt gondolják, hogy ez nem megterhelő, pedig, ha valaki kiemelkedően akar teljesíteni, megéri az egy hónapnyi kőkemény munka. 

Amikor megvalósul a show, eszembe jut, hogy annak idején, amikor második helyezett lettem a szépségkirálynő-választáson, mennyire más volt még a show-biznisz. Jó lett volna akkor egy ilyen szintű produkcióban részt venni. Ám régebben még sokkal egyszerűbbek és szerényebbek voltak a körülmények. 

Tatár Csillával, a Miss World Hungary műsorvezetőjévelFotó: Hirling Bálint/Origo

A nyereményem 50 ezer forint volt, nálunk még a második helyezett is 750 ezer forintot kap. 

Az is érdekes, hogy bár a lányok nagyon ambiciózusak, mégis minden évben vannak csalódásaim. Volt, aki nagyon tetszett, és hittem, hogy személyiségében is beérik, de kiderült, hogy nem tett meg mindent azért, hogy befusson. Lehet, hogy valaki nem annyira szép, de sugárzik belőle, hogy ezt akarja csinálni, és azért lesz győztes. Sokat beszélgetek a lányokkal, van, akire felfigyeltem a castingon, de érdekes, hogy az első sajtótájékoztatón nem tetszett. Viszont találtam egy új lányt, akiről le sem vettem a szemem.  Izgalommal várom, mit hoz a verseny, mi vár ránk, és ki viszi el a koronát.