Steiner Kristóf: Hazudj a szemeddel!

tükör lélek Steiner Kristóf szem hazugság kabbala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye te is emlékszel a rajzfilmhős, Shrek barátjára, Csizmás Kandúrra, aki egyetlen pillantásával még a csillagokat is képes volt lekönyörögni az égről? Hiszed, vagy sem, a te "cicaszemeid" épp ilyen csodákra képesek... 

"Hazudik a szemed, az a gyönyörű!" - szól az örökzöld sláger, de ma, évtizedekkel később épp oly aktuális, mintha száz esztendővel ezelőtt íródott volna. Ám egy kegyes hazugsággal - ha megfelelően bánsz vele - a szerelmed, rokonaid és barátaid mellett saját magadat is képes leszel kirántani a téli depresszióból.

Istockphoto
Istockphoto


Nézzünk farkasszemet!

A baglyok világító pupilláját, a kígyó bűvös tekintetét vagy a kutyusok hűséges szempárját figyelve könnyedén megértheted, milyen fontos szerepe van a szemednek a kommunikációban. Nem csoda, hogy - bár az oroszlánok vagy a farkasok arcizmai korántsem olyan fejlettek, mint az embereké, csevegni pedig sajnos csak a mesékben tudnak - a falka alfahímjei a tekintetükkel kommunikálnak az alattvalóikkal. Hihetetlen, igaz? Egy apró szemrántás, egy laposabb pislogás vagy egy szemöldökfelhúzás elég nekik ahhoz, hogy elmondják: "Kotródj innen, ő az én nőstényem!" Ez az elemi ösztön benned is ott szunnyad, és ha megtanulod, hogyan használd, te lehetsz a saját falkád alfanősténye vagy - ha jobban tetszik - First Ladyje...

Istockphoto
Istockphoto


Láss, ne csak nézz

Tény, hogy "szemesnek áll a világ", de ezzel nem kell feltétlen visszaélned. Nyilván te is tudod, hogyan nézz valakire úgy, hogy felnyársald a tekinteteddel - erre mondják, hogy a rossz példa ragadós. Ám Yehuda Berg, A kabbala ereje című bestseller szerzője szerint nem a lelkiállapotunk kell, hogy hatással legyen a cselekedeteinkre, hanem fordítva: még ha nincs is "kedvünk" hozzá, hogy vidáman, biztatóan nézzünk valakire, néhány perc mosolygás után működni kezd a fordított pszichológia, és a szemünk nemcsak másokat, hanem minket is meggyőz róla: van okunk boldognak lenni. Nem véletlenül hívják a lélek "tükrének", nem pedig ablakának: egy őszinte, vidám pillantással a saját napodat is lazán feldobhatod. Vedd észre: a szemed fénye mellett a választás képessége az emberi léted egyik legnagyobb ajándéka.

Neked beválik a "Mosolyogj, és a világ is visszamosolyog rád" hozzáállás?





Istockphoto
Istockphoto


Shakespeare szavai

Habár gyakran kiszolgáltatottnak érezzük magunkat, valójában mindig van választásunk: még a legmélyebb fájdalom, a legrettenetesebb szenvedés pillanataiban is dönthetünk arról, vajon a Fénnyel vagy a Sötétséggel reagálunk a velünk történtekre. Legyen szó a tömött buszon utazó asszonyról, aki folyton a lábadra lép, a főnöködről, aki szerint Icuka a recepcióról sokkal jobb kávét főz, mint te, vagy a pasidról, aki három napja depis, mert vesztett a kedvenc csapata, ha képes vagy mosolyogni legbelül, a szemeden keresztül átadhatod ezt az energiát másoknak is, és - a karma törvényének értelmében - ez a jóság téged is képes felemelni. Shakespeare szerint a szépség a szemlélő szemében lakozik. Nos, a Fény szintén a szemlélő szemében ragyog, azaz benned!

Iratkozz fel a Kabbala Központ levelezőlistájára, és fogadj naponta bölcsességeket.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.