melegfelvonulás Budapest homoszexualitás Steiner Kristóf Tel-Aviv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kis hazánk még kisebb melegfelvonulása néhány héttel ezelőtt került megrendezésre, a parádéra azonban ebben az esztendőben is úgy kellett készülnünk, mintha legalábbis a Napot kívánnánk lelopni az égről.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Vajon miért van az, hogy míg máshol több tízezren - nem csupán melegek - masíroznak egy igazabb világért, addig Budapesten a barátaim azzal szembesültek: a Meleg Méltóság Menetéhez biztonsági okokból nem lehet csatlakozni "út közben"?

Tipp! Kesha hatalmas bulit csapott a Kapcsolat koncerten! Nézd meg képgalériánkat!




Forrás: AFP
Forrás: AFP

Akad, aki azt mondja: "Csak a degeneráltságukra hívják fel a figyelmet", és van, aki szerint semmi értelme az egésznek, hiszen "úgysem lesz semmiféle változás": aki eddig is elfogadta a melegeket, annak nincs szüksége parádéra, a homofóbok pedig ettől csak még jobban gyűlölik majd őket. Én viszont azt mondom, hogy belenyugodni a rosszba, az igazságtalanba sosem lehet megoldás. Olyan ez, mintha egy HIV prevenciós kampány feje azt mondaná: "tisztában vagyok vele, hogy az AIDS halálos betegség, de senkit sem fogok óvszer viselésére buzdítani, hiszen aki nem szereti, az úgysem viseli majd." Mindig, minden körülmények között hinnünk kell abban, hogy az emberek - legyenek bármilyen szélsőségesen kegyetlenek, tudatlanok vagy szűklátókörűek - képesek változni. Én is megtettem: másokért, nem magamért. Megváltoztatni az álláspontunkat soha nem a gyávaság, hanem a bátorság jele.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Fekete István regényében Karak, az öreg róka azt mondja a kis Vuknak: "Nem vagy te buta, csak még keveset tudsz." Így van ez mindannyiunkkal: ítélkezünk egy vallás felett, mert azt olvastuk egy magazinban, vagy azt hallottuk a nagymamánktól, hogy az bálványimádás, óckodunk a vegetarianizmustól, mert "a vegák nem jutnak elég proteinhez", meggyőződésünk, hogy aki nem vállal gyereket az "önző", és ennek az elképesztően destruktív emberi szokásnak köszönhetően hisszük, hogy az emberek bőrszínük, származásuk vagy nemi orientációjuk kapcsán megítélhetők. A feka palik vadállatok az ágyban, a franciák sznobok, a melegek pedig a promiszkuitás és a világ romlásának csimborasszói.



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Izraelnek hozzávetőlegesen 350 millió forintnyi sékelt hozott a meleg büszkeség hete. A kávézók ablakában és az üzletek kirakataiban szivárványszínű zászló lobogott, a tengerpart egy szakaszát "Pride Beach"-re nevezte át a városvezetés, a hotelek és a fitneszközpontok különleges ajánlatokkal várták a meleg utazókat, egyszóval: a vendégek üdvözölve érezhették magukat. Vajon a mi melegfelvonulásunkat figyelve hány turista érezné úgy: "ez az ország vár rám"? Változtatnunk kell! 2012-ben mindannyiunknak ott kell lennünk a felvonuláson, hogy megmutassuk: egyénenként is hajlandóak vagyunk változni az egész világot érintő változásért. Akinek pedig saját üzlete, vállalkozása, szervezete van, öltöztesse szivárványszínbe a szívét egy hétre: mutassuk meg a világnak, hogy nem hiszünk az ítélkezésben. Mind kipróbáltuk, és nem működött! Mire várunk még?!

Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!



Steiner Kristóf: Balatoni nyárhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110624-steiner-kristof-balatoni-nyar.htmlSteiner Kristóf: Magyar tinidal közhelyekből gyúrvahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110616-steiner-kristof-tini-dal.htmlSteiner Kristóf: A férjem szerelmes lett... egy pasiba!http://www.life.hu/sztarszerzok/20110607-steiner-kristof-a-ferjem-szerelmes-lett-egy-pasiba.htmlSteiner Kristóf: Gyermek a melegeknek? - Világok harca az internetenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110530-steiner-kristof-gyermek-a-melegeknek-vilagok-harca-az-interneten.htmlSteiner Kristóf: Egy különös találkozáshttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110526-steiner-kristof-egy-kulonos-talalkozas.htmlSteiner Kristóf: Bizalom és balítélethttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110516-steiner-kristof-bizalom-es-balitelet.htmlSteiner Kristóf: Miért vannak a jóbarátok?http://www.life.hu/sztarszerzok/20110513-steiner-kristof-miert-vannak-a-jobaratok.htmlSteiner Kristóf: Édes szenvedéshttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110502-steiner-kristof-edes-szenvedes.htmlSteiner Kristóf: Kopasz kisherceghttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110429-steiner-kristof-kopasz-kisherceg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.