tanítás sztárszerzők sztárok Steiner Kristóf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a "sztárok világát" sokan a felszínes bulvárral kötik össze, azért sosem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a csillagok is emberek. És mint ilyenek - akárcsak mi magunk - tele vannak érzelmekkel és világmegváltó gondolatokkal.

Az elmúlt év során gyakran volt megtiszteltetésem abban a helyzetben lenni, hogy erről személyesen is meggyőződhessek. A professzionális interjúkból - ha jó a kémia - pár perc alatt fesztelen beszélgetés alakul ki, ezekből az eszmecserékből pedig rengeteget tanulok a sors kerekének forgásáról. Miután pedig legújabb könyvembe, a Lélekbonbonba is válogattam az inspiráló beszélgetések közül, most úgy határoztam, csak nektek leírom, melyik híresség mire tanított meg engem...

Sigourney Weaver és a női erő


Mit gondolsz, hogyan lettél az "erős nő" karakterének szinonimája?

"Talán úgy, hogy a karrierem korai szakasza egybeesett azzal az időszakkal, amikor a nők egyenjogúságáért folytatott küzdelme végre eredményeket is mutatott: egy olyan világot testesítettem meg a filmjeimben, ahol természetes, hogy egy nő épp olyan hatalmas, mint egy férfi, és hogy bármire képes, amit elhatározott."

Fotó: Steiner Kristóf
Fotó: Steiner Kristóf


Harrison Ford és a zöld gondolatok




Beszéljünk olyasmiről, amiről tudom, hogy fontos önnek: nemrégiben Kankunkba látogatott egy környezetvédelmi konferenciára...

"Számomra zöldnek lenni mindennél fontosabb: 25 éve szelektíven gyűjtöm a hulladékot, kerülöm a húsevést, és ma már csak elektromos autóval járok. A konferencia a Föld tengereinek megmentését szorgalmazta. Találja ki, melyik három állam nem tagja a szervezetnek - Andorra, a Vatikán és az Egyesült Államok. Országok, melyek a gazdagságról, a spiritualitásról és a hatalomról híresek..."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jake Gyllenhaal és a karma törvénye


Minden mondatodról lerí, hogy tanulmányoztad a keleti vallásokat, és hogy nagyon spirituális ember vagy. Hogyan hat a buddhizmus a mindennapjaidra?

"A legfontosabb, amit kaptam a buddhizmustól, hogy megtanultam elengedni. Nem ragaszkodom görcsösen semmihez. Megértettem, hogy ha minden tőlem telhetőt megtettem egy emberért, kapcsolatért, egy filmért, akkor képesnek kell lennem tenni egy lépést hátra, és útjára engedni a dolgot. Bízom a karma törvényében, és abban, hogy az fog kisülni belőle, ami leginkább a fejlődésemet, a javamat szolgálja. Még akkor is, ha ez néha fájdalmas."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Winona Ryder és a tévedések


Sokan kerülnek bajba Hollywoodban, de amíg Robert Downey Jr. a karrierje csúcsán van a balhéit követően, Kirsten Dunst vagy Lindsay Lohan például alig kap munkát. Mit gondolsz, az álomgyár vagy a közönség "hibája", hogy a társadalmunk valahogy elnézőbb a pasik megcsúszásaival kapcsolatban?

"Huhh... Ebbe még bele sem gondoltam. Azt tudom mondani ezzel a témával kapcsolatban, hogy manapság egészen más lelkiállapotban vagyok, mint amikor a gondjaim felmerültek. Kiegyensúlyozott vagyok, stabil, és azt hiszem, jó irányba haladok. Ami a legfontosabb: aki letéved a helyes útról azt sosem a gonoszság, hanem a zavarodottság és a szeretet hiánya mozgatja."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Anne Hathaway és a melegek jogai


Nemcsak a barátaid mamamacija vagy, de rengeteg jó ügy felett is bábáskodsz. Pár hete egy személyes videót töltöttél fel a YouTube-ra, amelyben a melegek házasságáért kampányolsz. Különösen fontos neked a téma?

"Az, hogy minden embert, sőt, minden lényt azonos jogok illessenek szerintem mindennél fontosabb, mert minden káosz körülöttünk az ítélkezésből és a rosszindulatból születik. Emellett személyes szálak is fűznek a témához. (Anne öccse meleg, és a színésznő azért adta fel az álmát kamaszként, hogy apáca legyen, mert egy pap azt mondta neki: a homoszexualitás bűn, és a testvére pokolra kerül majd - a szerző). Igyekszem úgy élni, hogy ne ártsak senkinek és semminek - néhány éve vegetáriánus lettem, mostanában pedig már szinte teljesen vegán vagyok. Csak a gyönyörű bőrcipőkről és táskákról nehéz lemondani..." (nevet)

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rachel McAdams és a munka, mindenek felett


Látom rajtad, milyen szenvedélyesen imádod a hivatásodat, a színészetet: szinte kizárólag a filmjeidről nyilatkozol, és egyes "bajos csajokkal" ellentétben távol tartod a bulvársajtót a magánéletedtől.

"Persze, mert egyáltalán nincs is magánéletem. (nevet) Színésznőként a szakmámmal jár, hogy sokszor hónapokra elutazom otthonról, és egy-egy szerep annyira leköti a figyelmemet, az időmet és az energiáimat, hogy még a mobilomat is jegelem. Ilyenkor senki és semmi nem zökkenthet ki. Ezen persze minden barátom totál kiakad, hogy hetekre eltűnök az életükből. De szerencsére megvan a módja, hogy kiengeszteljem őket." (mosolyog)

Fotó: Steiner Kristóf
Fotó: Steiner Kristóf

Sarah Jessica Parker és a rózsaszín álmok


Sarah Jessica Parker egy kéken és zölden csillogó-villogó, csupa flitter ruhácskában látott vendégül, és persze rutinosan fogadta a kreációt dicsérő bókomat, attól viszont le volt nyűgözve, hogy nekünk, újságíróknak milyen fontos inspirációt jelent Carrie karaktere.

"Ez legyezgeti a hiúságomat, de azt azért mindig szeretem letisztázni, hogy Carrie története a föld fölött fél méterrel lebeg: ilyen nincs a valóságban. Remélem, senkinek nem kopik fel az álla csak azért, mert miattam felmondott. Senki ne higgye, hogy szabadúszó íróként Manolóban járhat majd élete végéig..."

Fotó: Steiner Kristóf
Fotó: Steiner Kristóf

Jennifer Lawrence és a szerénység


Néhány éve még egy vidéki kislány voltál, ma pedig díjakat dobálnak utánad, és az új Meryl Streepként emlegetnek. Milyen érzés látni ezt a tükörből ismerős kentucky-i lánykát a hatalmas filmvásznon?

"Őszintén? Nem. (nevet) Nem bírom visszanézni magam. Még az interjúimat sem vagyok képes vissszaolvasni, annyi marhaságot beszélek. Minden alkalommal, mikor megcsörren a telefonom, és a sajtósom nevét látom a kijelzőn, összerezzenek, mintha az anyukám kérne számon rajtam valamit: Basszus, mit csináltam már megint? Tisztára, úgy, mint mikor még csak egy eleven kislány voltam Kentuckyban - és azt hiszem, az is maradok örökké."

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Madonna és a spiritualitás


Tudom, hogy nagyon erős spirituális gyökereid vannak. Egy embert próbáló időszakra hogyan készülsz fel? Többet meditálsz? Szigorúbb vagy magaddal szemben?

"Hogy szigorúbb vagyok-e? Hm... nem. Amikor elkezdesz filmet készíteni, már meg kell lennie a spiritális alapnak, máskülönben bedarál. Én nagyon felkészülten álltam neki. Azért rettenetesen nehéz filmet készíteni, mert már az elején tudod, hogy rengeteg kihívással szembesülsz majd, és mint egy hajó kapitánya, ott kell maradnod a kormány mögött."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.