Steiner Kristóf: Hiszti-zsetonnal egy menet szenvedésre

lélek sztárszerzők párkapcsolat hiszti szerelem Steiner Kristóf veszekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Felszállok az érzelem-hullámvasútra, izgalmakat remélve, pedig pontosan tudom, hogy ha szárnyalni akarok, azt hullámvasútazás nélkül is megtehetem. Mégis a menetet választom."
Rosszulesik, hogy mindenkivel van erőd kedvesnek, viccesnek, energikusnak lenni, sztorikat mesélni nekik, miközben nekem minden szót harapófogóval kell kihúznom belőled""Ráadásul minden barátodat, barátnődet lelkemnek, aranyomnak meg édesemnek becézgeted, még egy telefonbeszélgetés során is, engem meg... nem!" "Mati... mi a baj?"
"Nem hiszem el, hogy mindig ezt csinálod!" "Mindig ezt csinálom?"

Thinkstock
Thinkstock

És igaz. Mindig ezt csinálom. Felszállok az érzelem-hullámvasútra, izgalmakat remélve, pedig pontosan tudom, hogy ha szárnyalni akarok, azt hullámvasútazás nélkül is megtehetem. Mégis a menetet választom. Csiklandozza a tenyeremet, gombócot rak a torkomba, ráncokat biggyeszt a homlokomra. Aztán pedig ott ülök, száguldok előre a síneken, dobál a szerkezet, zuhanok és emelkedek, kiderül, hogy egyáltalán nincs biztonsági öv, és amikor egy teljes hurokhoz érkezek, fejjel lefelé, üvöltve kizuhanok az önmagam gyártotta hullámvasútból. És bár retrospektív mindig azt mondom, hogy nem bánok semmit, rengeteget tanultam a menetből, és soha többé nem szállok fel rá, valahogy mégis újra ott találom magam: beváltom a hiszti-zsetonom, és befizetek egy menet szenvedésre.

Tipp! Brad Pitt bottal jár. Kattints a galériáért!



Egy órával és egy általam elkövetett hisztérikus rendrakással később lehiggadva ültünk a kedvenc kávézóm teraszán, én pedig elhatároztam, hogy nem szólok egy szót sem, mert annak úgyis rossz vége lesz. "Nagyon, nagyon, nagyon szeretlek. Azért nem mesélem el neked részletesen, lelkesen és energikusan a velem történő dolgokat, mert ezeknek a dolgoknak a nagyrésze együtt, veled történik. Emellett pedig... az igazság az, hogy a barátaim nagyrésze sokkal jobban odafigyel rám, miközben beszélek." Hú, mély levegő... nem, nem, nem reagálok, bármennyire is csábít, hogy felugorjak a hullámvasút menetrendszerűen érkező éjszakai járatára is. "Miközben mesélek arról, mi történt a kórházban, te láthatóan az írásra figyelsz, és csak kényszeresen bólogatsz." Végighallgattam. "Megígérem, hogy többet fogok mesélni, és lelkesen elmondok mindent, ha megígéred, hogy igazán figyelni fogsz rám." És most... meg is értettem. Tényleg nem iszom a szavait: tegnap este lapzártám volt, a kutyákat is elfelejtettem levinni, és mindennél jobban vágyom egy kávéra.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Thinkstock
Thinkstock

De most nem. Most tisztán és világosan látom, mi a helyes út. Látom a teljes képet, és rajta a "nagy-nagy" hullámvasutat is... egészen jelentéktelen részét képezi a határtalan valóságnak. És most béke van. Vacsora fő a tűzhelyen, gyertyák pislákolnak, én pedig megírom, mit tanultam ma. Megértettem, mibe halunk bele, mi, emberek. Ebbe: "Holnap is ráér kicsit jobbnak lenni. Tökéletesnek lenni pedig ugyebár nem is opció." Elképesztően kártékony rád, a környezetedre és a világra nézve is, ha nem hiszel az önzetlen, feltétel nélküli szeretetben és a benned izzó isteni szikrában. Most azonnal menj oda a tükörhöz, és beszéljétek meg a dolgokat. Te legyél a hallgató fél. Aztán pedig porold le magad, és izgatottan, vidáman és őszinte hittel vesd bele magad az életbe. És emlékezz rá, hogy ez az egész folyamat bármikor ismét megtörténhet. Most viszont már felkészülve várjuk... mert erre az egotesztre időről időre mindannyiunknak szüksége van. Te kiállod a következő próbát?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.