Life Network recept stőhr gréta vegán édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta egy karamellás kókuszkrémes alma diós-csokis bundában receptet oszt meg velünk.

Egészséges desszert kicsiknek és nagyoknak, percek alatt.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:
5 ek nádcukor
1 ek kókuszolaj (natúr)
2 ek kókuszkrém
1 ek mogyoróvaj
1 alma
1 bögre dió
100 gr 70%-os csokoládé

Elkészítés:
1. A nádcukrot, a kókuszkrémet, a kókuszolajat és a mogyoróvajat egy tapadásmentes serpenyőben kis lángon, állandó kevergetés mellett összeforraljuk. Amikor sziruposra sűrűsödik, levesszük a tűzről, és kiöntjük egy hőálló tálkába.
2. A diót és a kézzel összetördelt csokoládét egy kávédarálóban összedaráljuk és kiöntjük egy széles tálba.
3. Az almákat feldaraboljuk és belemártjuk a karamellszószba, utána a diós csokis keverékbe forgatjuk és kínálótálra tesszük.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: kisebb teflonserpenyő, hőálló tál, kés, vágódeszka, tálka a diós forgácsnak, aprítógép, kínálótál

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.