Life Network recept stőhr gréta vegán omlett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta most a legfinomabb paprikás-pórés omlett receptjével készült.

A csicseriborsó alapú reggeli kellő mennyiségű fehérjével lát el bennünket egész délelőtt, de ez az étel könnyű ebédként is kitűnő lehet. Sportolóknak edzés után ajánlott.

Hozzávalók:
1 bögre csicseriborsó
1 mk. szódabikarbóna
3-4 ek. extra szűz olívaolaj
1,5 bögre víz
zöldfűszerek (oregánó, majoránna, tárkony stb.), só, bors, vegamix
1 db kápiapaprika
1 szál póréhagyma
2 tk. fokhagymapor
1 tk. kurkuma
kókuszolaj a sütéshez

Forrás: Stöhr Gréta
Forrás: Stöhr Gréta

Elkészítés:
1. Egy tálban, habverő segítségével összekeverjük a hozzávalókat, a kókuszolaj, a paprika és a póré kivételével, majd hűtőbe helyezzük egy órára.
2. Hűtés után belekeverjük az aprított pórét és a kockákra vágott paprikát. Alaposan elkeverjük.
3. Egy palacsintasütőben kevés kókuszolajat hevítünk, egy merőkanálnyit szétterítünk rajta, lefedjük, majd pár perc elteltével megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: keverőtál, merőkanál, vágódeszka, kés, fakanál, kisebb átmérőjű, tapadásmentes serpenyő, esetleg palacsintasütő, aminek van fedője is. Olajkenő ecset a sütéshez, tányérok.

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

http://videa.hu/player?v=JUjlmW133oJjCbyh

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.