paradicsomleves Life Network recept bazsalikom stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Íme, a pikáns bazsalikomos paradicsomleves receptje.

A menzai paradicsomlevessel ellentétben, ezt a paradicsomban gazdag sűrű, olaszos krémlevest hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

300 gr fürtös paradicsom
1 ek kókuszolaj
1 cserepes bazsalikom
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 bio zöldségleveskocka
1 liter víz
só, bors, vegamix, füstölt paprika, oregano, bazsalikom
1 dl szójatejszín
1 ek nádcukor

Elkészítés:

1. A hagymát kókuszolajon megdinszteljük, majd rádobjuk az aprított fokhagymát is.
2. A paradicsomokat összevágjuk és beletesszük a lábasba. Felöntjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a fűszereket. Lefedve kb. 15 percig főzzük.
3. Ha a paradicsomok szétfőttek, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a növényi tejszínt, friss bazsalikomleveleket aprítunk bele, és egy botmixer segítségével krémessé pürésítjük. Tányérokba tálaljuk, és megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.

Elkészítési idő: 35 perc
Szükséges eszközök: leveses fazék, közepes merőkanál, kések, botmixer

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

Gréta konyhája: omlett csicseriborsóvalhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-paprikaspores-omlett-receptje-a-life-networkon.htmlStőhr Gréta életmódtanácsadó, vegán séf, gasztrobloggerhttp://www.life.hu/life/szakertok/20130702-lifehu-szakerto-stohr-greta-eletmodtanacsado-vegan-sef-gasztroblogger.htmlGréta konyhája: ördögi guacamole-szószhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-guacamole-szosz-receptje-a-life-networkrol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.