Life Network recept stőhr gréta spagetti vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Íme egy isteni zöldséges spagetti.

Csodálatos ízvilágú, könnyen elkészíthető ebéd az egész család számára.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

400 g durum spagetti
1 db közepes cukkini
1/2 dl olívaolaj
5-6 db fürtös paradicsom (kisebbek)
1 cserép bazsalikom
1 db nagyobb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olasz fűszerkeverék (oregánó, majoránna, bazsalikom, vegamix)
1 dl növényi tejszín
himalaya só, bors
növényi sajt

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban felteszünk vizet főni 2 tk. himalaya sóval.
2. Míg a víz felforr, egy tapadásmentes, mélyebb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük először az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát is.
3. Hozzáadjuk a fűszereket és a felkockázott paradicsomot. Kb. 5 percig kevergetve összepirítjuk, majd hozzáadjuk a zsülienre vágott, hámozatlan cukkinit is. Közepes lángon addig pirítjuk, míg a zöldségek megpárolódnak, majd hozzáadjuk a növényi tejszínt és készre forraljuk.
4. Közben, ha a víz felforrt, beletesszük a spagettit, és 8-12 perc alatt al dentére, vagyis kissé keményre, haraphatóra főzzük.
5. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és összekeverjük a zöldséges raguval. Megszórjuk friss bazsalikomlevéllel, és tányérokra halmozzuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Szükséges eszközök: fazék szűrővel a tésztához, magasabb falú tapadásmentes serpenyő a szószhoz, keverőlapát, vágódeszka, kés, tányér

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a receptet:

http://videa.hu/player?v=wVo6ub5xc0j2rH0d
Gréta konyhája: ördögi guacamole-szószhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-guacamole-szosz-receptje-a-life-networkrol.htmlGréta konyhája: gyömbéres sütőtökkrémleveshttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-gyomberes-sutotok-kremlevese-a-life-networkrol.htmlGréta konyhája: körtés rukkolasaláta kesudióvalhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-kortes-rukkolasalataja-karamellizalt-kesudioval-a-life-networkon.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.