Sztankay Ádám párkapcsolat szex férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pesti, belvárosi becsületsüllyesztő sok mindenre jó, többek között arra, hogy az ember fia és lánya egy életre elfelejtse azt, akit a természet törvénye szerint el kell. Itt persze vannak fokozatok, kinek, milyen mértékben sikerül mindez, de a lényeg ugyanaz: jól gondold meg, hogy bánatodban milyen numerát hagysz ki. Sztankay Ádám elárulja, miért.

Mindjárt rá is kanyarodok, de előbb tisztázzuk az alapokat: havert írtam, nem barátot. Az utóbbiról ismerszünk meg, melózni kell érte, legyen komoly darab is a készletben. A haver csak úgy odakerül, mint pattanás a képedre. Ki lehet nyomni, kevés szesz rá, ott se volt. Proton mégis kell nekem. Afféle amulett, vagy mint a fokhagyma: vérszívók esetére.

Ránézésre emberszerű, anya szülte, szakmája biológus. A nők tárgykörében kettősség jellemzi. Mindet fikázza, bár nagybani fogyasztó. Ugyanarról a csajról képes ellentétes baromságokat fogalmazni. A vége mindig negatív. Akkor is, ha meghúzta. Vannak alaptételei, mint a gyertyafényes szingli maszti. Főteóriája: a nő nem más, mint molekuláris tévút. Úgy szokta levezetni: sejtszintű katasztrófát követő téves visszarendeződés.

Különösen a bögyösebb mutánsok érdeklik, buknak is az állatyára. Ám, ha kérdezem az esedékes numeráról, mindig az jön: "Megvolt, minek, csak egy nő." Ebből az is következhetne, pláne ha a sejtszintű katasztrófát is hozzátesszük, hogy lényegében nem nőkkel akarná. Vagyis Proton előbb-utóbb szembenéz a tudatalattijában lappangó meleg Protonnal. Ami tök oké lenne, megnyugtató képlet, de mégis tévút. Mert egyrészt nem passzol a bögyösségi állandóhoz, másrészt most jön a genezis, vagyis a tutkó.

Thinkstock
Thinkstock

Az egyetlen nő, akit Proton a pozitív tartományba sorolt, két év után otthagyta a francba. Mert mint Proton, az is mindig másra izgult, csak még szeretni se tudott. Proton, a kapitális főfasz meg igen. Nem vicc? Na, mindegy is, a nő aztán becuccolt egy garzonba, amiben tényleg bazi sok gyertya van. Csakhogy, azt is tudom - ahogy persze Proton is, de erről nem beszélünk -, hogy az exe elég nagy forgalmat bonyolít, nem csak pasikkal. Kúrja fű, fa, virág.

Tehát, ha van is maszti - mit csinál vajon Proton, miközben ezen mereng? -, inkább a közös műsor része, nem egészen az, amit Proton vetít magának, meg másoknak. Szóval: addikció a régi mufftól, abból jön a nőgyűlölet, satöbbi. Vagyis mindez kirajzolja a jelenleg ismerhető Proton genezisét. Meg a fél országét a témában.

Tipp! Meztelen testekre festettek! Nézd meg képgalériánkat!



Amúgy viszont szarok is én Proton genezisére, pszichés katasztrófájára, téves agyi visszarendeződésre. Lényeg, hogy az lett belőle, ami. Végül is hulladék, de abban a formájában hasznos. Például amikor olyan nőkkel találkozom - mind gyakrabban -, akik szerint a pasik lényegében egyazon molekuláris tévút sokformájú zsákutcái, mégis szeretnének minél többön végigslattyogni. Vagy, hogy a fokhagyma se vesszen kárba: szippantani egyet a pasi véréből is. Ilyenkor beugrik Proton, szóba hozom, és már kavarok ki a helyzetből.

Thinkstock
Thinkstock

Mintha csak felmutatnám a csávót, amitől a nő - ahogy szembe néz farka nőtt önmagával - fortyogva, vinnyogva zselésedni kezd, foszlik a francba. Mindez különben azt is jelzi - legyen a futamban pozitív olvasat is -, hogy párkapcsolati konzervativizmusom mellett igazán megengedő vagyok. Az erkölcsi hiátust és a földbutaságot nem tartom a férfi vagy női nem kizárólagos sajátosságának. (Bocs, ha ez bonyolult.)

Az egy másik dolog, hogy gyakran kérdezik: miért jó nekem az a sok kihagyott numera. Erre mindig mondom, hogy a kihagyott numera az nem jó, ám elszenvedéséhez előbb kellene valaki, akivel akarnám nem kihagyni. De ha csak Proton képletes nővérkéi, húgocskái jönnek sorba, akkor nem hinném, hogy bármi kimarad.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.