Mire jó egy borosüveg és egy stampedli? Medvehagymás pogácsát készítünk

Galambos Dorina medvehagyma Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna pogácsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is főzni fogják), Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a sütéshez-főzéshez kedvcsináló fiatalos, jó hangulatú videoblogja. Mostantól egy-egy részt akár te is szerkeszthetsz. Nem kell mást tenned, csak fotót küldened az info@uffblog.hu címre a hűtőd tartalmáról, és a lányok kiötlenek belőle valami finomságot. Emellett a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila (B the First) nemcsak elfogyasztják a mennyei falatokat, hanem írnak hozzá neked egy dalrészletet. Kövessétek videóinkat és a cikkhez kapcsolódó receptet itt a Life.hu-n!

Újra egy lány hűtőjébe nyertünk bepillantást: meglepetésünkre fiúkat megszégyenítő mennyiségű sört találtunk benne, amit sajnos nem tudtunk a többi alapanyaggal vegyíteni. Viszont a hűtőben lelt más élelmiszerekből kifundáltunk egy jó kis sörkorcsolyát a sörök mellé. Ezt figyeljétek! :-)

Medvehagymás pogácsa

250 g liszt
250 g tönkölybúzaliszt
2 db tojássárgája
2 ek tejföl
1 dl tej
50 g élesztő
1 tk cukor
250 g vaj

bors
2 csokor medvehagyma
1 db tojássárgája

A tejet megmelegítjük, a cukrot beletesszük, és az élesztőt elmorzsoljuk benne. A lisztek keverékébe csinálunk egy mélyedést, ide öntjük a felfuttatott élesztőt. A többi alapanyaggal együtt összegyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk, fél óra alatt megkel. Addig a medvehagymát megmossuk, felaprítjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Rárakjuk a hagymát, félbehajtjuk, majd újra meg újra, és így nyújtjuk. Kiszaggatjuk a pogácsákat, majd a tetejüket tojássárgájával megkenjük. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül. Remek sörkorcsolya.

Extra tippünk:

Ha nincs nyújtófánk, akkor egy borosüveg is megteszi. Pogácsaszaggató helyett pedig egy stampedli is kiváló.
Mivel etet minket Kiss Gergő? A háromszoros olimpiai bajnok hűtőjében kotorásztunkhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140430-kis-gergo-vizilabdas-olimpiai-bajnok-hutojebol-foznek-az-uff-lanyok.htmlAz UFF (Unokáink is főzni fogják) Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró gasztro- videoblogja. Ahol a lányok olyan recepteket mutatnak meg nekünk, amiről úgy gondolják, hogy még UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK! Ebben te is segíthetsz nekik, ha küldesz a hűtődről egy fotót az info@uffblog.hu címre. És az étel mellé még egy dalrészletet is kapsz a férjektől: Pély Barnától és Péterfi Attilától (B the First). Kövessétek videóinkat és a hozzátartozó cikket minden csütörtökön itt a Life.hu-n, mert FŐZNI JÓ! :-)UFFOrigoFelfedeztük, mi van egy pasi hűtőjében - és nem csak sör!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140423-unokaink-is-fozni-fogjak-tejszines-zoldseges-csirke-tesztaval.htmlAz UFF (Unokáink is főzni fogják), Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a sütéshez-főzéshez kedvcsináló fiatalos, jó hangulatú videóblogja. Mostantól egy-egy részt akár te is szerkeszthetsz. Nem kell mást tenned, csak fotót küldened az info@uffblog.hu címre a hűtőd tartalmáról, és a lányok kiötlenek belőle valami finomságot. Emellett a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila (B the First) nemcsak elfogyasztják a mennyei falatokat, hanem írnak hozzá neked egy dalrészletet. Kövessétek videóinkat és a cikkhez kapcsolódó receptet itt a Life.hu-n!UFF--Nem lesz túl nagy felfordulás - így készül a hamis gulyáshttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140416-unokaink-is-fozni-fogjak-hamis-gulyas-petra-hutofotoja-alapjan.htmlAz UFF (Unokáink is főzni fogják), Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a sütéshez-főzéshez kedvcsináló fiatalos, jó hangulatú videóblogja. Mostantól egy-egy részt akár te is szerkeszthetsz. Nem kell mást tenned, csak fotót küldened az info@uffblog.hu címre a hűtőd tartalmáról, és a lányok kiötlenek belőle valami finomságot. Emellett a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila (B the First) nemcsak elfogyasztják a mennyei falatokat, hanem írnak hozzá neked egy dalrészletet. Kövessétek videóinkat és a cikkhez kapcsolódó receptet itt a Life.hu-n!UFFOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.