A hidegebbre forduló időben jöhet egy jó sztrapacska?

Forrás: UFF -
Galambos Dorina juhtúró Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi sztrapacska Pély Barna UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül ezúttal sem!

Hazánkban nagyon népszerű a szlovák eredetű étel. Alapvetően a fiúk nagy kedvence, de mi lányok sem vetjük meg ezt a finomságot. Nagyon laktató, úgyhogy mi inkább főételként ajánljuk, de van, aki köretként tálalja. Természetesen sok fajtája van; például a káposztás vagy a hagymás - mi a juhtúrós verziót főztük ki! Jó étvágyat! :-)

Forrás: UFF

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

600 g krumpli
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál só
kb. 250-300 g liszt
200 g szalonna
200 g juhtúró
400 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
olaj

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük vagy ledaráljuk egy tálba. Törekedjünk arra, hogy minél pépesebb legyen. Közben a szalonnát felkockázzuk. Vizet forralunk, kis sót és olajat öntünk hozzá. A krumplit kinyomkodjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, tojást és a tejfölt, jól összekeverjük. Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe a tésztát, megkeverjük, és néhány perc alatt megfőzzük. Amikor kész, akkor a víz tetejére feljönnek a gombóckák. Leszűrjük és egy tálba öntjük. Közben a szalonnát is zsírjára sütjük. A szalonnapörcöket és a zsírt is a sztrapacskához keverjük, belecsipegetjük a juhtúrót is, összekeverjük. Aztán fokhagymás tejföllel és friss lilahagymaszeletekkel tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.