Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!
Az erdélyiek egyik nagy büszkesége a csorbaleves - csakhogy ahány embert megkérdeztünk, mind másképp készítette. Tipikus esete annak, hogy ahány ház, annyi szokás. Kis tanácstalanság után végül arra jutottunk, hogy elkészítjük a saját, egyszerű változatunkat. Íme, a végeredmény!:-)
Hozzávalók:
500 g sertéscomb
150 g füstölt sonka
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1 csokor zellerzöld
200 g tejföl
só
bors
pirospaprika
lestyán
olaj
Az elkészítés pontos folyamatát a videóban mutatjuk meg, amely a képre kattintva indul el.