Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki karácsonyi fogásukat te is!

Ha már múlt héten szóba hoztuk a libamájat, akkor most mutatunk rá még egy opciót, mire lehet felhasználni. (A blogunkon megtalálhatjátok ezt a receptet is.) Ez az étel igazi koronája lehet a karácsonyi asztalnak. Ahogy az ízek találkoznak az valami fantasztikus, persze ha szeretjük az összetevőket. Ha igen a válasz, akkor készítsétek el ti is, mert ez annyira finom, hogy még unokáink is emlegetni fogják. :-)

Forrás: UFF

Hozzávalók:

800 g csirkemell
2 db kaliforniai paprika
500 g libamáj

bors
olaj
liszt
tojás
zsemlemorzsa

A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A libamájat olajban (vagy a saját hájában) 180 fokos sütőben megsütjük. A kaliforniai paprikákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. (Kb. 20 perc alatt.) A húsokat sózzuk, borsozzuk, a libamájat szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikákról lehúzzuk a bőrét, és felszeleteljük. A húsokat megtöltjük a libamájjal meg a paprikával, panírozzuk, és olajban kisütjük. Ízlésesen szeletekre vágjuk.

Franciasaláta:

200 g zöldborsó
200 g sárgarépakocka
1 db alma
1 üveg savanyú uborka

Öntet:

300 g tejföl
2 ek mustár
4-5 ek majonéz
fél citrom leve

A zöldborsót és a sárgarépát megpároljuk. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, az uborkákat felkarikázzuk. Az öntetet és a zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ezzel tálaljuk a húst. Mennyei lesz, jó étvágyat hozzá!