Galambos Dorina kaliforniai paprika Unokáink is főzni fogják! libamáj Péterfi-Nagy Évi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki karácsonyi fogásukat te is!

Ha már múlt héten szóba hoztuk a libamájat, akkor most mutatunk rá még egy opciót, mire lehet felhasználni. (A blogunkon megtalálhatjátok ezt a receptet is.) Ez az étel igazi koronája lehet a karácsonyi asztalnak. Ahogy az ízek találkoznak az valami fantasztikus, persze ha szeretjük az összetevőket. Ha igen a válasz, akkor készítsétek el ti is, mert ez annyira finom, hogy még unokáink is emlegetni fogják. :-)

Forrás: UFF

Hozzávalók:

800 g csirkemell
2 db kaliforniai paprika
500 g libamáj

bors
olaj
liszt
tojás
zsemlemorzsa

A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A libamájat olajban (vagy a saját hájában) 180 fokos sütőben megsütjük. A kaliforniai paprikákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. (Kb. 20 perc alatt.) A húsokat sózzuk, borsozzuk, a libamájat szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikákról lehúzzuk a bőrét, és felszeleteljük. A húsokat megtöltjük a libamájjal meg a paprikával, panírozzuk, és olajban kisütjük. Ízlésesen szeletekre vágjuk.

Franciasaláta:

200 g zöldborsó
200 g sárgarépakocka
1 db alma
1 üveg savanyú uborka

Öntet:

300 g tejföl
2 ek mustár
4-5 ek majonéz
fél citrom leve

A zöldborsót és a sárgarépát megpároljuk. Az almát megpucoljuk, felkockázzuk, az uborkákat felkarikázzuk. Az öntetet és a zöldségeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ezzel tálaljuk a húst. Mennyei lesz, jó étvágyat hozzá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.