nagymama diéta fogyókúra múlt század
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlyfelesleg nemcsak minket kerget az őrületbe, már a nagyanyáink is mindent megtettek azért, hogy csúcsformában legyenek. Kíváncsi vagy, hogyan fogyókúráztak száz évvel ezelőtt? A Life.hu összeállításából kiderül.

A régi szép idők...

A régi, békebeli szép időkben az élet teljesen más volt, mint manapság. Főleg a nők számára. Az 1900-as évek elején az asszonyoknak a háztartás vezetése és a gyermekek nevelése volt a feladata, karrierről nem is álmodhattak, és általában nem is álmodtak. Egy nő azonban a tűzhely és a bölcső mellett állva is nő. És még ha nem is nagyon volt kinek kicsípniük magukat, a csinos ruhák, a diszkrét smink mellett a testsúlyukra is odafigyeltek. Mivel akkoriban még nem voltak fitnesztermek, sem személyi edzők, aerobik DVD-k meg pláne nem, más megoldást kellett keresniük.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


A gimnasztika, az úszás, a lovaglás és más sportok pedig csak a kiváltságosok számára voltak elérhetők. Nagyanyáink hiúságának hála azonban hamar megszületett és virágozni kezdett a fogyasztószeripar, ami számos felesleges és haszontalan szer mellett néhány nagyon hasznos terméket is alkotott.

A fogyasztó szappan

Milyen szép is lenne... Beülsz a fürdőkádba, megmosakszol ezzel a spéci szappannal, és a hurkácskák varázsütésre eltűnnek a testedről. A fogyasztó szappan ugyanis ezzel kecsegtette a hölgyeket az 1900-as évek elején. A Le Parle szappant 1903-ban dobták piacra az Egyesült Államokban, a csodatermék akkoriban egy egész vagyonba, 1 dollárba került. Ennek ellenére vitték, mint a cukrot. A Le Parle hirdetése szerint a szappant éppúgy kellett használni, mint a hagyományosakat, a habzó csodapipere azonban diéta és testmozgás nélkül is eredményes. Hogy ez a varázsszer már nem kapható, tisztán mutatja, hogy a fogyással kecsegtető hatása egyszerű csalás...

Fórum: Nálatok milyen diéta a nyerő?



A fogyasztó fürdősó

Nagyanyáink nemcsak szappannal, hanem fürdősóval is harcoltak a felesleges kilók ellen. A Louisenbad nevű fürdősó ugyanazt ígérte, mint a csodaszappan: a fürdővízbe szórva egyszerűen elmosta a súlyfelesleget. A só nemcsak ennyiben hasonlít a fogyasztó szappanra, hanem a hatásában is, ami, mint a mellékelt ábra mutatja, egyenlő a nullával.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

A fogyasztó vibrátor

A szenvedélyes szex fogyaszt, mint tudjuk, ez a vibrátor azonban nem az érzéki élvezetek kielégítésére szolgált, hanem a zsírégetésre. Ha a szappan és a fürdősó csődöt mondott - nyilvánvalóan -, akkor vetették be a Gaybar Simulator nevű szerkezetet. Ezt a masinériát úgy képzeld el, mint az egyik televízióból megrendelhető fogyasztó gépet, amit évekkel ezelőtt reklámoztak, persze kevésbé kifinomult formában. Egy állványhoz csatlakoztatott bőrövet tekertek a hölgyek a csípőjükre vagy a derekukra, amely elektronikusan rezgett. Ez a vibrálás pedig remek zsírégetőnek bizonyult.

Szingli vagy? Akkor tetszeni fog új websorozatunk! Nézz bele!



Galandféreg-fertőzés

Igen, ez undorító. Ha valaki nem akart enni, egyszerűen megfertőztette magát galandféreg-petékkel. Ezek a peték pedig megtelepedtek a belekben és felfalták, amit kellett. Akinek férgek éltek a beleiben, az bármit, bármikor, bármilyen mennyiségben ehetett, mégis fogyott. Orvosi vélemény szerint ez a diéta nemcsak gusztustalan, hanem több szempontból veszélyes is. Először is, a férgek fontos tápanyagokat is felzabálnak, amelyek így nem tudnak felszívódni a szervezetben, és ez hiánybetegségek kialakulásához vezethet. De, ami még ennél is rosszabb, némelyik galandféreg az emberi szerveket is "megrágcsálhatja", ami pedig akár halálhoz is vezethet. Ráadásul a féregfertőzés nem minden esetben fogyaszt, hiszen gyakori, hogy túlsúlyos emberek ebben a betegségben szenvednek, és mégsem veszítenek a súlyukból.

A zsírégető tea

A zsírégető teakeverékek sem modern termékek. Az ilyen teák már a XX. század elején ellepték a drogériák és vegyesboltok polcait. A fogyasztószerért nemcsak a nők rajongtak, hanem a férfiak is, hiszen a termék plakátjain egy bombaalakú meztelen modell feszített...

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

A fogyasztó magok

Valódi reklámhadjárattal robbantak be a fogyasztószerek piacára a Heumann fogyasztó magok. A hatásos szlogeneknek - "Igazi ajándék az alaknak" vagy "A karcsúság tovább tart! - köszönhetően a Heumann-termékeket vitték a nők, mint a cukrot.

A fogyasztó tabletták

A fogyasztó tabletták egyáltalán nem olyan új termékek, mint hinnénk, már a XIX. század legvégén megjelentek. A Bile Beans nevű csodaszert 1899-ben fejlesztették ki és már néhány éven belül meghódította a fogyni vágyó asszonyokat. Ezek a tabletták enyhe hashajtó és vízhajtó hatással bírtak, és a módszer tisztítókúraként is használható volt.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.