önismeret lélek kéz ujj kézfej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy számodra ismeretlen emberrel találkozol, alapvető jelleméről sokat elárulhat kézfogása, kezeinek, ujjainak formája, mérete, ám tenyerének hőmérséklete is jó kiindulópont lehet. A Life.hu-n két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek.

Az élet térképe

A kéz egy fontos érzékszerv, amely tükrözi a főbb személyiségvonásokat, a lelki és testi állapotokat és a szervezet hőháztartását. Spirituális megközelítésben a bal kéz az életút, amit születésünkkor magunkkal hozunk, a jobb kéz pedig amit szabad akaratunk által a kézvizsgálat pillanatáig végrehajtottunk az életünkben - mondja Kovács Ilona, kéz- és tenyérelemző.
Amikor bemutatkozáskor kezet fogsz valakivel, azonnal megfigyelheted, hogy milyen az illető szorítása. A rövid, határozott kézfogás megbízható, melegszívű, a hosszú, határozott kézfogás alapvetően egy vidámabb személyiséget takar. A túl kemény kézfogás a korlátolt ember tulajdonsága, a lagymatag, erőtlen érintés befolyásolható jellemre utal. Az is előfordulhat, hogy az illető bal kézzel fog kezet, ami fölényes, gőgös emberről árulkodik.

Thinkstock
Thinkstock

Tapintsd ki a jellemét

A kellemes fogású kéz gazdája jóindulatú, segítőkész, a puha, sima kezű ember romantikus, érzéki, passzív és lomha. A kérges, izmos, csontos kéz nagy teljesítőképességet és munkakedvet feltételez, tulajdonosa energikus, aktív és szorgalmas. A túl selymes, lágy kezek kényelemről, nyugalomról árulkodnak, az illető inkább szellemi beállítottságú, rendszerint érzékeny és sértődékeny. Az érdes tapintás kitartó, határozott, a földi élvezeteket kedvelő személyiséget tükröz. A száraz, meleg érintés önzetlen, gyengéd, ám heves típusú ember, míg a nyirkos, hideg kéz titkolt érzékiséget, feszélyezettséget és indulatosságot takar.

A színek jelentése

Az egészséges ember tenyere világosabb rózsaszín, aki általában optimista és vidám, míg a sötétebb rózsaszínű energikus, reménykedő típus. A vörös szín forróvérű, szenvedélyes, erőszakos jellemre utal, a halványfehér szín birtokosa pesszimista, önző és barátságtalan. A sárga szín ingerlékeny, komor és irigy személyiségre, a zöldesfehér kéz rosszindulatú és bosszúálló természetre vall.

Thinkstock
Thinkstock

Vizslasd a kéz méretét

A nagy kezű ember dolgos és gyakorlatias, míg a kicsi kéz gazdája türelmetlen, ingerlékeny, kritikus, érzelmileg hullámzó, a terveit feladó. A feltűnően kicsi kéz a sértődékeny, lassú felfogású ember jellemzője, míg a hosszú, vékony, keskeny kéz gazdája tehetséges, ám akadékoskodó, elviselhetetlen természetű. A vaskos kezű ember önző, törtető és hatalomra vágyó.



hosszú körmök
a rövidek széles körmökkeskeny körmök téglalap formájú körmök


Thinkstock
Thinkstock

A testi egészségre a körmök színe utal. Az ideális szín lágy rózsaszín, ami a fizikai és érzelmi egészség jele. A szürke szín birtokosai könnyen megbetegszenek, a sárgás elszíneződés jelenthet májbetegséget, míg a kékes-lilás elszíneződések mögött szív- és keringési problémák húzódhatnak.

Teszteld párod kezét!

Ha szeretnéd még jobban megismeri a pasidat, alaposan tanulmányozd át a kezeit és az ujjait.

Primitív típus: Vastag, rövid ujjak, szőrös kéz. Jellemzők: nyers erő, lomhaság, szűk érdeklődési kör, testi élvezetek hajszolása, ösztönből fakadó vágyak.
Praktikus típus: Végig egyforma, széles kéz. Főbb vonások: dolgos, praktikus, pontos, kötelességtudó, jó vezető, jó szerető, ám szűk látókörű, aki nem bírja az alárendelt viszonyt.
Tevékeny típus: Lapát formájú ujjvégek. Az ilyen ember céltudatos, tetterős, jó munkabírású, rendszerető, és amihez nyúl, abból haszon származik.
Bütykös típus: Hosszú körömíz, szögletes tenyér, bütykös ujjak. Filozofikus alkatú, logikus gondolkodású, higgadt, kritikus, pontos személy, aki mindig utánajár a dolgoknak.

Thinkstock
Thinkstock

Arisztokratikus típus: Szép, ovális tenyér, kúp alakú ujjak. Fontosabb ismérvek: gazdag érzelmi világ, széles érdeklődési kör, kitartó, ám gépies, monoton munkára alkalmatlan, szerelmi életében megbízhatatlan személy.
Pszichikai típus: Feltűnően szép, törékeny kéz. Az illető jóságos és mély lelki életet él, ám az életben nem szerencsés, nincs üzleti érzéke, általában rendetlen és gyenge fizikumú.

Life-tipp: Tudtad, hogy a gyűrűk tudat alatt az adott ujj minőségét fokozzák? Ha pasid az ékszert a hüvelykujján hordja, így palástolja szerény egóját és gyengécske akaraterejét. A mutatóujjon viselt gyűrű arról árulkodik, hogy kedvesed több hatalmat szeretne elérni, míg középső ujjára húzva a fontosságtudatát igyekszik hangsúlyozni.

Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!



Szexhoroszkóp 2013-ra (18+)http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130102-erotika-es-szex-szexhoroszkop-2013ra-18.htmlHoroszkóp: így maradj egészséges 2013-ban!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20121217-egeszseghoroszkop-2013ban-hogyan-tudnak-egeszsegesek-maradni-a-kulonbozo-csillagjegyek.htmlNagy szerelmi horoszkóp a 2013-rahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121218-a-lifehu-nagy-szerelmi-horoszkopja-a-2013as-evre.htmlKínai horoszkóp 2013-rahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20121218-ezoteria-es-csillagjegy-kinai-horoszkop-2013ra.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.