illóolaj parfüm illat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szagot fogunk, ellazulunk, megelevenednek a vágyaink. Az afrodiziákumok működésének tudományos magyarázata helyett gyakorlatiasabb oldalról közelítenénk meg a témát: vágykeltő hatású, finom illatokat ajánlunk.

Vanília

Szexuális vágyat serkentő hatásáról ódákat zengenek, ezért a sütemények ízesítése mellett a hálószobában is érdemes bevetned. Illóolajának édeskés illata garantáltan felpezsdíti mindkét nem vágyát. Ha maximális hatásra törekszel, vanília illatú testápolót is használhatsz, de vigyázz: ne vidd túlzásba!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ilang-ilang

A trópusi szigetek lakói már évszázadok óta nagy becsben tartják. A stressz kellemetlen mellékhatásai, a félelem és az idegesség egyik leghatásosabb ellenszereként kezelik. Támogatja a szexualitást, az érzékiséget, a pozitív érzelmeket, az egységet, az önbizalmat, a melegséget. Segít a neheztelésen, a féltékenységen, az önzésen, az önfejűségen, a csökönyösségen és a bizalmatlanságon. Abszolút kötelező hálószobai tartozék.

Szantál

Illata nyugtatóan hat, ellazítja a testet és a lelket. Megfékezi az ingerlékenységet. Világosabbá teszi a gondolkodási folyamatot. Nyitottá és megértővé tesz. Támogatja az elégedettséget, az örömöt, a békességet, önmagunk tudatos értékelését, az önérzetet, az énképet, a kreativitást, és a nemi vágyat is felélénkíti.

Geránium

Elősegíti az alkotókészséget, a kényelemérzetet, az egyensúlyt, a kedélyességet és a biztonságérzetet. Csökkenti a félelmet, a szélsőséges hangulatokat, a bizonytalanságot, az önbecsülés hiányát, az érzelmi túlzást, és általában az érzékenységet. Kiegyensúlyoz és kinyitja az érzékek kapuját.

Pacsuli

Az Indiában őshonos növény illóolaját évszázadok óta használják impotencia ellen, de ezen felül más nyavalyák ellen is hatásos. A depressziót, szellemi fáradtságot is kezelik vele, és állítólag a narancsbőr eltüntetésében is igen hatásos!

Jázmin

A legdrágább olajak egyike, hiszen kb. 1000 kg virág szükséges 1 kg jázminolaj előállításához. Görcsoldó és fájdalomcsillapító, elősegíti a szabályos menstruációt, megkönnyíti a szülést és serkenti a tejtermelődést is. Férfiak számára ugyanennyire hasznos, mert erősíti a férfi szaporítószerveket. Illatától megnyílnak az érzékek, ezért érdemes beruházni egy üvegcsére.
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Fahéj

Az erős aromájú, édeskés, enyhén kesernyés, karakteres illatú növény melegségérzetet ad a testnek, mindemellett méregtelenít, felfrissít, valamint csökkenti a fájdalmat és a gyulladást. Az indiai ájurvéda orvoslásban a fahéj fájának szinte valamennyi részét felhasználják. Illóolaja izgató hatású.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fhbPfbwbd1BnvwOx

Tipp: Illóolajból mindig százszázalékos tisztaságút használj, ezen nem érdemes spórolni! A párologtatáshoz teamécsesre és illóolaj lámpára lesz szükséged. Figyelj rá, hogy mindig töröld ki a párologtatót, ha illóolajat cserélsz!

Szabó Rozi

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.