A legjobb alapozók zsíros bőrre

smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyik, csúszik, elkenődik... az esetek döntő többségében ilyen, vagy ezekhez hasonló tünetekkel van dolgunk, ha nem megfelelő alapozót használunk.  

Zsíros bőrre sajnos eléggé komplikált alapozót vadászni, hiszen az elvárások listája igencsak hosszú, viszont korántsem biztos, hogy akad elég türelmünk az igazi felkutatásához. Ezúttal időt spórolunk nektek: megmutatjuk a zsíros bőrre kifejlesztett legszuperebb alapozókat.Legyen olajmentes, hosszan tartó, jól fedő, bőrtónushoz igazodó, napvédővel ellátott, de ne legyen mitesszerképző és kezelhetetlen állagú. Nagyjából ezekkel a kritériumokkal kell rendelkeznie egy zsíros bőrhöz passzoló alapozónak, sőt az sem árt, ha a készítmény képes megbirkózni a túlzott faggyútermeléssel. Hogy púderezzünk? Köszi, de reggel kinek van ideje full sminket varázsolni, mindössze 10 perc alatt? Az időhiányon túl, a bőrünk igényeihez legtökéletesebben igazodó alapozó kiválasztásánál az ár is mérvadó, ezért kategóriánként válogattuk össze a csúcstermékeket.

Maybelline Affinitone

Ha nem tudnánk, hogy egy pénztárcabarát alapozóval van dolgunk, simán saccolhatnánk az egyik divatmárka csúcskozmetikumának is, hiszen az Affinitone egy tökéletes alapozó. Leginkább azoknak ajánljuk, akik kombinált, vagyis néhol száraz, néhol viszont zsírosodásra hajlamos bőrrel rendelkeznek. A tubusos kiszerelésnek köszönhetően könnyen adagolhatjuk, az állaga pedig tökéletesen eldolgozható a bőrön. Felvitted és láss csodát: tökéletesen matt. Mondjunk jobbat? Egész nap így is marad!


L'Oreal Mat Morphose

A hab állagú kozmetikumok térhódítása óta a szufléról már nemcsak az édesség jut eszünkbe, hiszen könnyen lehet, hogy szemfestékből, vagy alapozóból tartalékolunk hab állagút is. Ha hab és alapozó, akkor csakis Mat Morphose, melynek kampányára még az éteri szépségű Diane Krueger is rábólintott. Nincs ennél egyszerűbb technika: ujjbegyekkel a tégelybe, majd egyenletes eloszlatás az arcon. Testünk melegétől a hab könnyen kezelhetővé válik, ami tökéletes fedéssel párosul. Kell ennél több?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Vichy Normaderm Teint

A Normaderm termékcsalád bizonyára nem ismeretlen a problémás bőrűek körében. A nyugtató termálvizet tartalmazó alapozó tökéletes választás azok számára, akik örömmel kombinálják az arcápolást a sminkeléssel, hiszen ez az alapozó egyszerre ápol és eltakar. Mialatt elfedi a hibákat és nyugtatja a bőrt, Zinchadone összetevője segít megelőzni a pattanások és mitesszerek kialakulását. Igazi friss és üdítő illata van, és a használata sem túl bonyolult, bár ajánlott szivaccsal elegyengetni a végeredményt.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


La Roche Posay Toleraine Teint

Sokkal inkább bőrápoló ez, mint dekorkozmetikum, hiszen minden összetevőjével a problémás bőr buktatói ellen véd. Kifejezetten azok számára ajánljuk, akiken akad takargatnivalójuk, hiszen magas pigment tartalmú textúrája még a legcsúfabb bőrhibát is elfedi. Épp az állaga az, ami miatt gyakorlott sminkeseknek ajánljuk, hiszen ha túlzott mennyiséget viszünk fel, az eredmény katasztrofális lesz. A kevesebb több elve szerint, dolgozzunk apró adagokkal, amiket gondosan eloszlatunk a bőrön, hiszen néhány perc után az alapozó szinte elmozdíthatatlan lesz a helyéről.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Cilinique Superfit Makeup

Bár az elmúlt években több, kifejezetten zsíros bőrre készült alapozóval is előrukkolt a Clinique, mi mégis a jó öreg Superfitben bízunk. Az állaga alapján azt gondolhatnánk, hogy fedése nagyjából egyenlő a színezett nappali krémekével, csak hát ez tévedés. A Superfit az a típusú alapozó, ami nemcsak a szépreményű reklámszlogenek szintjén ígérget, hiszen amit reggel az arcunkra kenünk, az a következő nyolc órában nem mozdul el onnan. Használata után felesleges púderezni, mivel tökéletesen matt lesz a végeredmény.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


MAC Studio Fix Fluid

Ha igaz a hír, a vezető sminkesek is ezt használják, hiszen kiállja a stúdiókban felállított reflektorok próbáját. Hogy mi igaz a fámából, nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a Studio Fix kiválóan alkalmazkodik a zsíros bőr igényeihez. Egy teljes munkanapon át lazán kitart, bár nem árt olykor átpúderezni a kényesebb részeket. Pofon egyszerű bánni vele, hiszen könnyű az állaga, ami az arcra felkenve néhány percig még könnyedén eldolgozható, utána viszont már nem mozdítható el a helyéről.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Chanel Mat Lumiére

Nomen est omen termék ez, hiszen sűrű állagának köszönhetően igazi filmsztár sminket kreálhatunk magunknak. Ehhez viszont már kellően gyakorlott sminkesnek kell lennünk, hiszen sem a kellő mennyiséget, sem pedig annak megfelelő eldolgozását nem könnyű amatőrként meghatározni. Ha teátrális megjelenésre vágyunk, bátran alapozzuk le az egész arcot, ha viszont csak frissíteni szeretnénk a megjelenésünkön, csak a homlokra, orcákra és állra pöttyintett csekély mennyiséggel dolgozzunk. Nem kérés, hogy makulátlanul fed és a helyén marad akár hosszú órákon át: igazi luxuskozmetikum.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.