4 szépségtipp, amit minden nőnek tudnia kell

bőr praktika ránctalanítás hidratálás szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem arról lesz szó, hogy milyen szögben tartsd a hajvasalót az optimális eredmény eléréséhez, még csak nem is arról, hogy bizonyos szemszínhez mely árnyalatok passzolnak. Ezeknél bizony jóval banálisabbnak tűnő, ámde korántsem elbagatellizálható tanácsokat adunk.  

iStockPhoto
iStockPhoto

Talán nektek is feltűnt már, hogy a kézenfekvő dolgok a gyakorlatban sokszor mégsem annyira kézenfekvőek. Vegyük például a kenceficék csomagolásán található utasításokat! Kivel ne esett volna meg valaha, hogy az ajánlott 10 perc helyett inkább fél óráig pihentette haján a varázspakolást, természetesen a látványos végeredmény érdekében. Azonban nem árt tudnunk, hogy nem véletlenül kapjuk ezeket az utasításokat, sőt az sem véletlen, hogy a következő összeállításban csakis kézenfekvő jótanácsok szerepelnek.

1. Ne becsüld le a hidratálókrémet!

Gondoljunk csak bele, mivel kezdődik minden sminkes cikk, minden tutorial videó: Hidratáljuk a bőrünket! Ez legalább annyira komoly, mint amennyire egyszerű. Minden bőrtípusnak szüksége van hidratálásra. Igen, még a legzsírosabbnak is. Fontos, hogy megtaláljuk a bőrtípusunknak legmegfelelőbb arckrémet, és ehhez bátran kérjük szakember segítségét. Ha te magad is képes vagy kategorizálni a bőrtípusod, nincs más dolgod, mint beinvesztálni a megfelelő készítménybe. A drogériák többségében örömmel adnak tesztert, amiben bár csak egy-két alkalomra elegendő krém van, mégis segíti a döntést. Butaság azt gondolni, hogy a fiatal bőrnek nincs szüksége ápolásra, ne adj' isten ránctalanításra. Vagyis inkább mondjuk úgy, a ráncok megelőzésére. Talán mondani sem kell, hogy sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás a 20-as, 30-as éveinkben odafigyelni a bőrünkre, mint 50 vagy 60 évesen kuporgatni a botoxra, vagy csak a tükör előtt bánkódni az elmulasztott gondoskodás miatt.

Neked milyen szépséghibád van?



2. Körültekintően válassz arctisztítót!

Sminkben aludni? Nem csoda, ha pusztán a mondat hallatán kiver a víz. A megfelelő arclemosó megtalálása legalább akkora kihívás, mint a tökéletes arckrémé. Benne van a pakliban jópár ezer forint járulékos költség, és olykor még a megsínylett bőr is. Az arclemosó kiválasztásánál is elengedhetetlen a bőrtípus ismerete, hiszen értelemszerűen a száraz bőrt nem szárítjuk tovább, a zsírosat pedig nem tisztítjuk olajjal. Sajnos az, ami a barátnődnek bevált, a te bőrödön nem biztos, hogy hatásos lesz, ezzel érdemes számolni. Zsíros bőr esetében sajnos még mindig él egy alapvető tévhit: a zsíros bőrt addig kell szárítani, míg megszűnnek a kellemetlen tünetek. Ehhez a folyamathoz találhatunk jónéhány bőrgyilkoló lemosót, csak aztán ne lepődjünk meg, ha a kozmetikus elsírja magát a látványon. Megeshet ugyanis, hogy a bőr felsőbb rétegei kiszáradnak, épp ezért a faggyúmirigyek fokozott működésbe kezdenek, ergo ördögi körbe torkollik az egész történet. Drasztikus lemosók helyett inkább ügyelj, hogy hetente radírozd a bőröd, és 3 havonta látogass el kozmetikushoz! Száraz bőr esetén pedig még rizikósabb a tisztítás, így ilyen esetekben szinte kötelező az arctej és a tápláló hidratáló használata.

3. Szerezd be a megfelelő kellékeket!

Megvetted álmaid alapozóját, de amint megláttad a végeredményt, inkább lemostad? Sajnos ha nem fektetünk be a megfelelő kellékekbe, feleslegesen költünk tízezreket a dekorkozmetikumokra. Meglehet, hogy az ujjaiddal is tökéletesen ki tudod sminkelni magad, az viszont nem lehet véletlen, hogy egyetlen profi sem az ujjbegyeit használja a sminkeléshez. Persze az ecsetek korántsem az olcsó mulatság kategóriájába tartoznak, egy alapvető "állományt" mégis érdemes beszerezni.

iStockPhoto
iStockPhoto

A műszálás, fura tapintású, rendellenes fedést biztosító olcsó darabokat felejtsük el, csak a gond van velük. Inkább legyen három ecseted, de az mind valódi szőrből legyen. Ezeket akár hosszú évekig is használhatod, persze csak ha vigyázol rájuk. A baktériumok elszaporodását megelőzvén, érdemes rendszeresen megfürdetni az ecseteket némi sebbenzinben, majd szépen oldalra fektetve, fűtőtesttől távol megszárítani őket.

4. Kétévente újulj meg!

Eddig azt hitted, hogy hatalmas bók azt hallani, hogy nem változtál semmit? Hát nem az! Ne várd meg, míg a frizurád kinövi magát a fazonjából, vagy míg a sminkcuccaid beszáradnak. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy inkább kevés kozmetikumod legyen, de az jó minőségű. A frizurával is hasonló a helyzet: elsőre sokkolónak tűnhet 6-7 ezer forint egy hajvágásért, pedig ezek a frizurák nem növik ki a fazonjukat, ergo akár hónapokig nem kell visszamenned a fodrászhoz. A hajfestést pedig érdemes még az elején jól megfontolni: lesz minden hónapban pénzem az újrafestésre? Ha nem engedheted meg magadnak, hogy rendszeresen szakemberrel festess, inkább maradj a természetes hajszínednél, hiszen az otthoni hajfestéssel súlyos károkat okozhatsz a hajadban.

A legfontosabb hajápolási eszközök - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=0r9rb0aYUISKQqw6


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!



Galéria: Óvodások a modellvilágban


/1101/_vod_2011110164858


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.