Lakatos Márk Madridból: Agatha Ruíz de la Prada sziporkázó őrülete

fashion week Mihalik Enikő 2012 Divathét Lakatos Márk Prada Madrid tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen fazonú ruhákat és milyen színű összeállításokat viselj jövőre? Lakatos Márk stylist a madridi divathéten figyeli a legújabb trendeket, és veletek is megosztja a legfontosabb tudnivalókat. Kövesd Márkkal minden nap az egyik legrangosabb divatesemény történéseit!





Kissing room

Mihalik Enikőt úgy találtam a szépészeti szalonban - azon a helyen, ahol a haját és a bőrét másfél óránként módszeresen próbára teszik -, hogy alig tudott magáról. Óriási vörös orral panaszkodott, hogy nagyon rosszul érzi magát, így, amíg a sminkes eltüntette a vörös foltot az orra körül, én gyógyszert hajtottam fel minden spanyol tudásomat latba vetve a backstage labirintusában.

Közben megtudtam tőle, hogy Iris Strubegger nem saját jószántából visel rövid hajat. Tavaly eljegyezte magát és hosszú hajjal szeretett volna oltár elé állni, de egy könyörtelen fodrász, aki a saját művészi önmegvalósítását többre értékelte, mint Iris hosszú haját, megszabadította a topmodellt a tincseitől. Így már érthető, hogy miért választott a sokk után ilyen provokatív fehér hajszínt, amivel, valljuk be, nem sok lány tudna dolgozni. De Irisnak így is tömve van a naptárja a divathétre és utána is.

Általában megjegyezhetjük, hogy a spanyol tervezők visszavettek szokásos vagányságukból, mint azt Amaya Arzuaga kollekciója esetében láttam. Hozzá személyes vonzalom fűz, és nemcsak azért, mert a családja kitűnő vörösbort termel, de azért is, mert a karrierje akkor indult nagyjából, amikor én a madridi meleg éjszaka legtrendibb helyszíneit kutattam fel. Kérdésemre azt válaszolta, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet nem engedi meg a kifutón a képzőművészeti túlzásokat. Eladásokra kell koncentrálni. Okos mondat, nem tudom, hogy a magyar tervezők közül hányan mondják ki szezonról szezonra ezeket a mágikus szavakat.

www.image.net
www.image.net

AA de Amaya Arzuaga kollekciója

A divatházak szerényen önmegtartóztató viselkedése és a kollekciók visszafogott vonalvezetése a szokásos celebrity dömping csökkenésével is járt. Kevesebb az őrült fashion victime, kevesebb a szappanoperasztár és kevesebb a hivalkodó meleg és traveszti szurkoló a közönség soraiban, mint azt az elmúlt években megszoktuk.


Tziporah Salomon divatújságíró, Soraya (spanyol Megasztár győztes) Amaya Arzuaga overállban, Márk egyik kedvenc travesztija

Az egyetlen tervező, aki mit sem törődött a krízissel, Agatha Ruíz de la Prada volt, aki egész tervezői arculatát a gyerekmesék édeskés, játékosan provokatív világából alakította ki. Neki nem volt probléma, hogy jövő télre a pinket és a pirosat ajánlják a trendügynökségek, mert egy évvel ezelőtt már elárulta nekem, hogy ezek a kedvenc színei.

www.image.net
www.image.net

Agatha Ruíz de la Prada kollekciója

Azonkívül van mellette egy zseniális stylist, aki minden szezonban előáll valami lehetetlen őrülettel, ami aztán a kifutón fantasztikus sikert arat. Idén a LED-ek színes világára talált rá, és minden lehetséges módon kihasználta a fényforrások hatását, ami egy sziporkázó felvonulássá változtatta az amúgy sem diszkrét divatbemutatót. Csak gratulálni tudok a kitűnő munkához!


Márk és Agatha Ruíz de la Prada, a másik képen pedig Agatha stylistjával

Holnap újra jelentkezem a Cibeles Madrid Fashion Weekről, ahol az egyik legelismertebb tervező bemutatóját nézem meg. Davidelfín, a spanyol divat fekete báránya, aki az utcáról és a melegbárokból szedi össze a modelljeit, és mindig tartogat valami hátborzongató ötletet. Hasta pronto!

Lakatos Márk

Galéria: A madridi divathét második napja

/1102/Madri201122014325

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Gyilkos cipőket tervezett a divatmogulhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110215-siriano-cipoket-tervezett-a-paylessnek.htmlViselj turbánt 2011-ben!http://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110215-turbantrend-2011ben.htmlDress code-kisokos, hogy soha ne nyúlj mellé!http://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110214-dress-code-mi-mit-jelent.htmlA legcsúnyább estélyik a Grammy-díj átadójánhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110214-ocsmany-ruhak-a-grammydij-atadojan.htmlVictoria Beckham tervezi a leendő királynő esküvői ruháját!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110214-victoria-beckham-lesz-vilmos-herceg-felesegenek-ruhatervezoje.htmlÚj divatőrület: hódít a kalózszem!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110214-hodit-a-kalozszem-divat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.