fashion week estélyi estélyi ruha divatkatasztrófa Oscar 2011
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínkeservek árán tudtuk csak összeszedni azokat a színésznőket, akik ragyogóan festettek az idei Oscaron. Ám annál könnyebb dolgunk volt, amikor az igazi divatkatasztrófák után kutattunk.

A Golden Globe-ot gyakran emlegetjük az Oscar előszobájaként: aki bekerül a díjazottak közé, jó eséllyel tarol az Oscaron is. Ez a logikai kapcsolat a ruhák terén kicsit sem állja meg a helyét. Míg a Golden Globe-on megannyi színésznőt láthattunk csodásan felöltözve, addig az Oscaron elvétve találtunk lélegzetelállító ruhát. Mellényúlásokból viszont nem volt hiány, íme!

Anne Hathaway - Valentino

Jóllehet, az est egyik házigazdája magával a tervezővel vonult fel a vörös szőnyegen, a ruha mégsem ámulatba ejtő. Bár az is lehet, hogy csak a porcelánbőrű színésznőn mutat furcsán: a melleit egyszerre nyomja le és hagyja fedetlenül ez a giccses rózsákkal díszített kreáció.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jennifer Lawrence - Calvin Klein

Tény, hogy Calvin Klein kreációi nem az összetettségükről híresek, azonban igen nagy mellényúlás egy ilyen túlontúl egyszerű ruhában "pompázni" az Oscaron. Bennünket egyvalamire emlékeztet: egy hosszú nyári pamutruhára, amit csak magunkra kapunk a nyaraláson.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gwyneth Paltrow - Calvin Klein

Egy újabb Klein-mellényúlás. Érthetetlen, hogy a színésznő miért viselt ekkora fülbevalót és brosst a már önmagában is feltűnő és kivágott ruhához. A már-már platinaszőke hajjal és a napbarnított bőrrel együtt ez a csillogós ruha egyáltalán nem kel életre, ellenben súrolja a közönségesség határát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Halle Berry - Marchesa

Vajon lesz valaha Oscar-díj-átadó cuki fodrok és tüllök nélkül? Halle Berry az élő bizonyítéka, hogy nincs, hiszen bebizonyította, hogy túl a negyvenen is öltözhet valaki hercegnőnek. Nagy kár, hiszen a színésznő meseszép és karizmatikus arcához, tökéletes alakjához semmi szükség egy ilyen hivalkodó, infantilis ruhára.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jennifer Hudson - Atelier Versace

Íme az est abszolút negatív befutója. Nehéz szavakat találni az Oscar-díjas színésznő láttán, aki minden bizonnyal elfelejtett tükörbe nézni, máskülönben nem viselné ezt a színt. Az anyagválasztás pedig nemcsak unalmas, de már-már közhelyesnek is mondható. És vajon mi szükség volt erre a dekoltázsra?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Hilary Swank - Gucci

Bár mostanában minden őrülten divatos, ami tollas, ezt a Gucci ruhát mégsem zártuk a szívünkbe. Az egész kreáció azt a benyomást kelti, hogy nem ugyanaz a tervező álmodta meg az alsó illetve a felső részét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Marisa Tomei - vintage Charles James

Előnyös testrészeink helyett miért ne irányíthatnánk a figyelmet szépen domborodó hasunkra? Nem tudjuk, hogy a színésznő állapotos-e, vagy csak plusz kilókról van szó, de tény, hogy ez a ruha jócskán kiemeli a pocakját. A szoknya alján lévő tüllrengeteget pedig már meg sem említjük.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bőr és szegecsek: Punkosodj tavaszra!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110228-tavaszi-trendek-bos-es-szegecsek.htmlŐk viselték a legszebb ruhákat az Oscaronhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110228-elszomorito-valosag-keves-szineszno-tundokolt-az-idei-oscaron.htmlÍgy viseld a farmert tavasszal!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110225-tavaszi-trendek-farmerorgia.htmlLady Gaga elfelejtett felöltöznihttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110225-lady-gaga-keves-ruhat-vett-magara-a-randijara.htmlSteiner Kristóf: Londonban a divat nagyon komoly dologhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110225-a-legujabb-trendek-steiner-kristof-irasa-a-londoni-divathetrol.htmlÍgy viseld a csíkos ruhadarabokat!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110224-igy-viseld-a-csikos-ruhadarabokat.htmlLakatos Márk Madridból: Magyar modell a legnagyobbak közötthttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110223-lakatos-mark-madridbol-mihalik-eniko-alomkarrierje.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.